29 maj, 2012 av Charlotta

Potatis på gångs

Mats potatisen skall snart börja vara i marken 🙂

Mats har en egen tvåradig potatissättare, med den sätter han ganska stor del av sin potatisareal. Nackdelen är att det blir att fylla på lite helatiden, och det tar tid… När han vill att det skall löpa undan och har ett större fält att sätta potatisen på så blir det att anropa förstärkning för att få det att löpa undan och spara tid.

GödselpåfyllningMed en fyrradig sättare med rejäla behållare för både gödsel och potatis går det undan att sätta…

PotatissättningHur potatissättningen går till sådär i stort är att maskinen måkar jorden åt sidan, gödsel ramlar ner i exakt mängd, maskinen plockar ner potatisen med hjälp av små koppar som sätter dem en och en, med ett exakt avstånd till varann, och sen kupas jorden tillbaka ovanpå.

potatisåkernMats har inte så stora åkerplättar, men någon ”viiliger” finns det bland med 🙂

 

Kommentarer inaktiverade.