Gentleman sökes!

Sällskap till de sena höstkvällarna sökes till skärgården!

Alla “ungtuppar” undanbedes besvära sej, här sökes det en riktig gentleman som vet hur man för sej! En mörk, stilig, och muskulös gentleman ska det va! Bra humor, välskött hygien och god kondition är ett plus! Annars är kraven rätt små.

Hösten kommer att fyllas med långa, mysiga skogspromenader och stillsamma middagar på uteserveringarna här bland kobbarna och skären.

Vi som söker är ca 35 spänstiga blondiner och brunetter i varierande ålder. Vi har ordnad vinterutfodring och luftig bostadsmiljö med plats för en riktig storfamilj!

Med andra ord, jag söker en avelsbagge till tackorna. Mitt i allt slår datumet september och då skulle baggen gärna få finnas till hands att släppa till tackorna den dagen man vill utan att först då komma på att, just ja, de sku ha vari annan bagge i år också… I år tänkte jag försöka vara i alla fall någon vecka i god tid och har ringt och hört mej för om en bagge som jag tror kommer att passa mina tackor riktigt bra. Skall fara och kika på honom någondera dag.

Land och rike runt behöver jag inte fara för att hitta bagge i år, men jag vet att sådana år också kommer att komma när jag börjar ha använt mej av de flesta bagglinjer som finns i trakten med bruna lantras får.

Författare: Charlotta

Hejsan! Jag heter Charlotta, men kallas kort och gott för Lotta. Jag är 34 år, fårbonde och mamma till Mathias, 9år. Jag driver en liten gård som heter Västeräng på holmen Ytterholm i Nagu. Jag har ungefär 30-35 lammande tackor. Med tackor, ungdjur och lamm blir dom runt 100 djur sommartid. I dagens förhållanden är det ganska lite, men det brukar fylla mina dagar alldeles tillräckligt eftersom jag sköter dem, deras bete och 12ha åker mest ensam. Jag odlar enbart foder till fåren på åkrarna. Har jag tid över, fyller jag snabbt de timmarna med bär- och svampplockning om hösten, bottenmålning av båtar om våren, skogsarbete om vintern och fiske om sommaren. Holmen jag bor på, Ytterholm, är en holme helt utan förbindelser. Det finns en liten gångbro av trä, så man kan ta sej till och från holmen med matkassen och sådant man orkar bära, men alla övriga transporter av allt vad som behövs i ett jordbruk, sker på vintern över is, eller med pappas pråm. Sommartid betar fåren på holmar runtom i skärgården. För tillfället har jag betesmark på 8-9 olika holmar. Får är jättebra landskapsvårdare. De ser till att den underbara skärgård vi har hålls i bra skick.

2 reaktioner till “Gentleman sökes!”

Kommentarer är stängda.