Honom tar jag med hem!

Och hem kom han! Drömprinsen vet jag väl inte om det är, inte heller vet jag om det är en gentleman, men söt som få och riktigt snäll är han. Med djupmörka ögon, brun kostym och långt svallande hår var det svårt att inte falla för denne Pargasbou. Men vad jag tycker kan vara lika, huvudsaken skulle nu sen vara att “damerna” gillar honom. 😉

Onni åker bil

Damerna kommer att hämtas hem från sina sommarbeten småningom och sen ska vi se vad den lille herremannen går för. Snäll var han i alla fall när han kom till sitt nya hem och landade bland mina baggar. Någon liten knuff gav han en och annan som kom emot för att kolla vad han var för en nykomling, men inget storstångande, utan mer ett markerande att han inte tolererar precis vad som helst. Men det tog inte länge så var han som hemmastadd och började beta.

Onni åker snurra

Efter en resa, från sina trogna kompisar på holme, bli hem hämtad till gården, följande dag kommer det främmande och kikar och pratar med sej och sen krånglar på en alldeles för bökig, stor och obekväm grimma. Sedan bli upplyftad på ett flak och så åka dryga 30km innehållande en färja, och sen ännu åka snurra för att till sist landa bland röjvassa och en hel hop med främmande baggar… Det är inte konstigt om en liten bagge känner sej lite omtöcknad i det skedet…

 

Författare: Charlotta

Hejsan! Jag heter Charlotta, men kallas kort och gott för Lotta. Jag är 34 år, fårbonde och mamma till Mathias, 9år. Jag driver en liten gård som heter Västeräng på holmen Ytterholm i Nagu. Jag har ungefär 30-35 lammande tackor. Med tackor, ungdjur och lamm blir dom runt 100 djur sommartid. I dagens förhållanden är det ganska lite, men det brukar fylla mina dagar alldeles tillräckligt eftersom jag sköter dem, deras bete och 12ha åker mest ensam. Jag odlar enbart foder till fåren på åkrarna. Har jag tid över, fyller jag snabbt de timmarna med bär- och svampplockning om hösten, bottenmålning av båtar om våren, skogsarbete om vintern och fiske om sommaren. Holmen jag bor på, Ytterholm, är en holme helt utan förbindelser. Det finns en liten gångbro av trä, så man kan ta sej till och från holmen med matkassen och sådant man orkar bära, men alla övriga transporter av allt vad som behövs i ett jordbruk, sker på vintern över is, eller med pappas pråm. Sommartid betar fåren på holmar runtom i skärgården. För tillfället har jag betesmark på 8-9 olika holmar. Får är jättebra landskapsvårdare. De ser till att den underbara skärgård vi har hålls i bra skick.

En kommentar till “Honom tar jag med hem!”

  1. Roligt att höra! Han är säkert nöjd att få fortsätta beta på holmar för det tycker han om. Hoppas han ger många fina rödbruna lamm och uppför sej någorlunda gentlemannaaktigt. Vi håller kontakt.

Kommentarer är stängda.