Deadlines………

…….brukar det vara flera per dag så här års, och då främst i form av leveranser som skall vara klara till en viss tid. Till i morgon bitti har vi dock för ovanlighetens skull ingen deadline och det känns lite konstigt om än befriande på något sätt. Visst har vi jobbat trots att det inte är någon beställning som ligger på men vi har inte behövt springa benen av oss för att ha det klart till en viss tid i alla fall.

Kunde till och med ge äldsta dottern ledigt  för att tillsammans med barnen delta i orienteringsklubbmästerskapet i kväll och själv tog jag kväll innan mörkret tvingade mig för en gångs skull. Dessutom planerar vi att börja en halvtimme senare i morgon bitti …… känns nästan som om det vore en sovmorgon på gång 🙂

Nu bara några räkningar att betala och sen blir det god natt 🙂

Författare: Christer

Har sysslat med odling sen jag tog de första stegen ut på åkern för att granska om "groddan ha komi opp". Fårfarmare var jag i ett 15-tal år efter att som 9-åring köpt en betäckt tacka för barnbidraget. Utbildade mig till trädgårdsmästare och jobbade 10 år som arbetslärare på trädgårdsskolan vid Korsholms skolor innan vi år 1988 köpte gården här i Långmossen. Gården har sen dess specialiserat sig på odling av grönsaker på friland men vi odlar också spannmål samt bedriver skogsbruk. På senare tid har gården, på förslag av våra amerikanska släktingar, kallats FinneFarm och och numera med tillägget db (dödsbo) efter fru Eivors bortgång hösten 2019. Ett familjeföretag som sysselsätter mig, äldsta och yngsta dottern på heltid samt mellandottern på deltid. Min son som lämnade oss i augusti 2009 jobbade också på gården vid sidan om sitt jobb som skogsmaskinsförare. Ännu en tragisk händelse drabbade oss i juli 2010 då vår produktionsbyggnad brann ner till grunden. Vi har nu byggt upp byggnaden igen och återanskaffat en stor del av inventarierna men ännu fattas en del maskiner för spannmålsodlingen och skördemaskin för grönsakerna. Mina inlägg här på Bondbloggen färgas säkert av dessa tragiska händelser eftersom de starkt påverkar det vardagliga arbetet men försöker ändå beskriva livet här på gården i en positiv anda.