14 september, 2012 av

Strömsö.

För TV-tittaren är väl detta program som skördat så många framgångar välbekant. För mig som sporadiskt sett endast nåt enstaka avsnitt var det med stor förväntan som jag bänkade mig framför morsans TV förra söndagen för att ta del av resultatet av ”filmandet” i grönsakslanden här i Långmossen några veckor tidigare.

Jim ger Owe och Anne lite instruktioner inför skördandet.

Innan jag går vidare måste jag väl lite pinsamt, det är ju trots allt för YLE som jag bloggar,  erkänna att jag inte har någon riktig TV. Jag har ju under många år inte riktigt haft tid att titta på TV och då den förra apparaten gick sönder under Häkkinens sista formel1-lopp i Japan oktober 2001 blev jag så led att jag lämnade den oreparerad och ringde kommunikationsverket och sade upp min TV-licens. Har faktiskt återstoden av årslicensen innestående då återbetalningskostnaden av licensen var nästan lika stor som återstående licensavgift. Undrar om medlen förräntat sig så att de kan utgöra en grundplåt för mediaavgiften när det blir så dags 🙂

Men nu åter till Strömsö och soffan hos morsan dit jag åkte för att få uppleva programmet på TV, det är ju inte riktigt samma sak att se programmet via arenan på en 20″ dataskärm. Måste nog konstatera så här efteråt utan att ha desto mera referenser till tidigare avsnitt att resultatet av filmandet översteg förväntan. Kameramannen fick allt att se så bra ut, även om det påstås att kameran inte ljuger så såg nog allt mycket bättre ut än i verkligheten. Dylika progam om något borde väl få grönsakskonsumtionen att kliva upp till nya höjder? Att Strömsö-gänget är så pass jordnära som dom är gör ju definitivt inte saken sämre 🙂 Måste väl tillägga att trots att jag inte sett många avsnitt så är dom inte helt främmande för mig, som exempel så är Owe bekant från studietiden då vi var kurskamrater ett par år och Paul har jag träffat ett par gånger i samband med närmatsprojektet där han fungerat som ”inspirationskälla”. Inspiration fick jag mig också till dels då jag under deras skördearbete av dessa experter på distans  kunde höra superlativen hagla över resultatet av årets odlarmödor . Det är ju lätt att för mig känna de dofter som Paul under tillredningen så gärna förmedlat tittarna dom är ju välbekanta även om jag också förknippar dem med hårt arbete, ett arbete som känns mycket lättare nu efter att ha hört Paul’s kommentarer. Jag vill också ge Owe fullt godkänt för hans användning av grönsakerna trots att jag brukar betona att man inte skall leka med maten 🙂

 

För dem som missade programmet i söndags går det att se reprisen i morgon lördag i Yle Fem kl 20.20 eller via arenan där den kan ses i ytterligare 25 dagar.

Etiketter: ,

Kommentarer inaktiverade.