13 mars, 2013 av Sonja

Vila i fred Luppa

Den här dagen blev nog en av de tyngsta i ladugården. Luppa satt fast ögonen för sista gången .  Det var det ända rätta beslutet att göra, men svårt och illa kändes det. Hon hade ledinflammation i två ben som vi försökt behandla, men medicinen bet inte på.  I stället för att fortsätta att medicinera henne, tog vi veterinären ut idag för att ge sista sprutan åt Luppa.

Luppa blev 15,5 år gammal och producerade nästan 160.000 kg mjölk.  Hon kalvade totalt 12 gånger och flera av hennes barn, barnbarn och barnbarnsbarn finns kvar hos oss i ladugården.

Mycket har hon gett åt oss, aldrig kommer vi att glömma henne och aldrig kommer vi att få en ”ny” Luppa.  Tack ska du ha Luppa, vila i fred… 🙁

5 svar till “Vila i fred Luppa“

 1. djurvän skriver:

  Vackert minne av en långvarig kossa, man får tårar i ögonen då du berättar om Luppa,, det var en lång tid hon fick vara i goda händer hos er..Hur lessamt det än är så kan man inte ha djuren o lida o det visste du ju..tack för det… Är själv en stor djurvän, så vet hur det känns då tiden är inne för älskade djur må då vara av vilken art..

 2. Sonja skriver:

  Så är det. Sista beslutet är svårt att ta, oberoende vad det är frågan om för djur. Men det bästa man kan göra för sina djur är att se till att de inte plågas och inte ha dem att leva på mediciner bara därför att man själv vill ha dom med sig.

 3. Janette skriver:

  Den största kärlek man kan visa är att vara osjälvisk. Jobbigt men helt rätt.

 4. Kurt skriver:

  Kan man skicka dessa gamla mjölkkor till slakt?.

 5. Sonja skriver:

  Alla kor kan skickas till slakt, förutsatt att de fyller kraven. De ska alltså inte ha medicinrester i sig och de ska klara av att stå o gå utan problem.