Apriltradition

Tiden går men bondbloggen består. Knappast anade jag när det första inlägget skrevs att jag skulle kunna börja tala om en bloggtradition. Dock har vi nu igen för fjärde gången 10 april och jag tar ett foto från kontorsfönstret. Om du de tre tidigare bilderna har varit någorlunda sammalunda så avviker det totalt i år. Snömängden är påfallande, även om det nog inte ännu är någon anledning till oro på våra breddgrader.

Utskikt3-440x291

10 april 2010 – vårbruksstart 11 maj

DSC_0001-440x292

10 april 2011 – vårbruksstart 7 maj

DSC_00761-440x2921

10 april 2012 – vårbruksstart ävenledes 7 maj

DSC_0333

10 april 2013 – vårbruksstart okänd. Vi får se, men ännu tror inte jag på någon större försening utan 11 maj kan nog vara helt möjligt även i år. Dock knappast Valborg

 

 

 

Författare: Kalle

Har varit spannmålsodlare sedan 20 årsåldern. Jobbar som brandförman i Närpes, det betyder att jag inte är heltidsjordbrukare annat än i hjärtat. Jag har familj, sambo och tre döttrar födda -04, -09 och -16 Jag odlar spannmål och oljeväxter på 38 ha, och gör detta på största allvar. Den skrala lönsamheten har inte knäckt mig, bara gjort att jag inte kan vara heltidsbonde. Dessutom har jag ett intresse för närhistorien, och jobbar gärna med att restaurera nyare veteranbilar. (70-talet) Har tre dylika + en mc i garaget. Samlar gärna material och skriver ner mycket nutidshistorier för framtiden. Jag är öppen för det mesta bara det inte har med sport eller idrott att göra. Jag betraktar all sport och idrott som flykt och försvarbeteenden, det man inte kan göra med traktorn kan gott lämnas ogjort!

2 reaktioner till “Apriltradition”

  1. Intressant att ha bild från samma dag och plats varje år! Det ser ändå ut att bli vår mycket snabbt när den börjar, eftersom det varit länge solskensdagar (här i söder räknade jag från åtminstone 17.3 – 10.4 med något litet undantag av enstaka snöby eller lätt molnslöja..) och mycket av snön har avdunstat trots köldgrader. När det blir vatten kommer troligen marken att snabbt dra åt sig det eftersom tjälen verkar vara sgs obefintlig i större delen av landet. Under morgonens skidtur kunde jag konstatera att i spåret på en åker på ett ställe i förrgår började några lerkokor anas under spåret, igår var redan tre stycken klart synliga och idag började några av dem redan ta i skidorna och spridas ut längs spåret, så med de plusgrader och utlovat regn som kommer under veckoslutet får man nog lämna det spåret för säsongen.

  2. Det brukar ju kunna gå mycket fort när värmen väl kommer. Vad är det i bakgrunden som ser ut att vara översvämmat 2012?

Kommentarer är stängda.