13 april, 2013 av

Islossning?

Det har ju pratats om att isarna fortfarande växer men här i Långmossen brast isen på tisdagsmorgonen när jag skulle tömma kompostlådan. Så våren är väl på gång antar jag?

WP_002145

En trehjulig eltruck är väl kanske inte att räkna som ett terrängfordon men faktum är att jag under större delen av vintern kört ut växtrester till komposten med trucken. Den senaste tiden har jag dock fått sköta saken under tidiga morgnar medan det ännu varit minusgrader, mitt på dagen har den packade snön varit för mjuk. Men nu verkar säsongen för direkttransport vara över ty på tisdagsmorgonen höll inte det frusna smältvattnet som samlats i en grop längre. Det hade tydligen inte hunnit bottenfrysa trots närmare -15° under natten. Trucken är trots sin litenhet ingen lätt maskin och under tiden jag hämtade traktorn smalt isen under den varma trucken så den satt som i en gjutform när jag skulle dra loss den……….. blev att mer eller mindre lyfta bort den ur hålet.

Etiketter:

6 svar till “Islossning?“

 1. Christer skriver:

  ……..hörde på radion idag att språkvetare Reuter inte rekommenderar att man använder ordet ty längre…. så det får väl bli ”för på tisdagsmorgonen…….” istället då. Lär vara gammalmodigt……. 🙂

 2. Janne B skriver:

  Ja måst no sej opa dialekt att tu e noo ein rasandi brottfeling om tu far opa isn me ein 3 hjula truck. Han ska va opa cementgolve så att du veit.

 3. Christer skriver:

  Asfalt går väl också an, Janne B?

 4. Janne B skriver:

  Ja måst noo säj att tomtär två såm e undi mopoåldern fast dom noo har mopo entå, som ja brukar diskuteer me kva man får djör å kva man ska int bodi djör, så ha e noo kanstji draiji ihoop se ti ein lindriger kalimöukkå i tett fall. Men tu svarar ju för kva tu djör men he djör int tom allti, fastän dom noo har roolit höör opa gaambelfabro. Dom som kanske inte förstår vår dialekt alltid kan ju försöka lista ut vad skribenten har menat, men man kan kanske också fråga i ett inlägg (va menar du).

 5. Christer skriver:

  Så je langt hienger ja noo mee, Janne B 🙂
  Sen är det ju inte ute på havs-/sjöisen jag kör utan på isen i en liten grop på åkern, kanske 15-20cm djup. Men hade inte räknat med att det inte skulle vara bottenfruset efter den kalla natten……

 6. Mikael Lundell skriver:

  Vad betyder ”kalimöukkå”?