Tävling: Vad är RÄTT i den här bilden ?

Vanligen skall man hitta fel men nu gäller det att tvärtom se vad som är RÄTT !  Vinnarna får naturligtvis som vanligt evig ära och berömmelse – åtminstone på Bos-Sestu i Hindersby.

nixstolpar_DSCN2358

 

Författare: Nisse

Jag är bonde i n:te led på Bosas rusthåll i Hindersby som troligen är kring 1000 år gammalt - ingen vet så jag kan lika gärna påstå det. Nån vanlig bonde är jag inte för jag gick i skola och blev elektronikingenjör och forskare i teoretisk datateknik vid Tekniska högskolan - senare docent och professor. Men det var mest hobby och extraknäck för jag har bara missat en vårsådd och det var då jag var i Dragsvik. Sedan 2004 är jag heltidsbonde till 150 %. Allt är heimlaga och jag har bara skrotmaskiner som jag reparerar och bygger om själv. Med dagens priser är det inte möjligt att köpa nya. Dessutom bygger jag optiska fibernät på landsbygden. Det är inte alls mera så mycket arbete med sådd och skörd men desto mer med att bygga hus, reparera maskiner och ställa i ordning. Till det går numera 95% av all tid! Så jag bygger (sedan jag fick min första hammare och 10 kg spik till julklapp som femåring) och skruvar med maskiner, gräver i jorden och hugger i skogen på vintern. Och så måste fliseldningen skötas förstås. Mest hänger jag på nätet och diskuterar över hela världen.

4 reaktioner till “Tävling: Vad är RÄTT i den här bilden ?”

  1. Nå förstås att det inte finns en endaste stolpa på hela åkern!!!!! Tackar på förhand för äran och berömmelsen:) H.Tilda

  2. Med tanke på Nisses tidigare huvudvärk är det väl rätt att åkern inga stolpar har???

  3. Joo, stolparna borta, gratulerar!! En åtgärd som utfördes för närmare 20 år sen härstedes. E stolpe i åkern kostar mig närmare 100 € i året de år jag har planterade grönsaker där den står.

  4. Visst, stolpen och isolatorn nere till höger på bilden ger en fingervisning om vad det är frågan om.

    Igår togs den sista stolpen bort så det här året kan vi redan köra utan att fundera på stolparna. Men vad skall vi nu ge skulden för spridning av ogräs (kvickrot) ?

Kommentarer är stängda.