30 april, 2013 av

Sådärja….

……… blev just klar med blanketterna för denna gång – på rekordtid – det tog mig endast lite över 1½h att mata in uppgifterna men så hade jag ju förstås fixat odlingsplan på förhand. Det är dessutom nästan ett dygn kvar av anmälningstiden, tror det är nytt rekord det med 🙂

Arealerna skall ju förstås justeras lite senare efter att en del grönsaker fåtts i jorden – det är ju sällan att det lyckas att få plantorna att räcka exakt till förhandsanmäld areal – men tills dess har man nu lite tid för praktiskt jordbrukande, bara markerna torkar upp.

Och nu i år fungerade anslutningen till vipuprogrammet smärtfritt, om det sen beror på tidpunkten eller på att datakapaciteten utökats må vara osagt.

Verkar som om anmälan gått fram :)

Verkar som om anmälan gått fram 🙂

Etiketter:

2 svar till “Sådärja….“

  1. Nisse skriver:

    Det tog mej ungefär tio minuter att lämna in ansökan. Verkligen fint system. Det visar att alla byråkratfunderingar inte behöver vara omöjliga.

    Nu kopierade jag bara allting från år 2012 – utom en liten förändring. Jag räknar med att jag i alla fall måste lämna in en anmälan om förändring 15 juni. Så man frågar sej varför man alls skall lämna in ansökan nu ? Vädret kan ställa till det så man vet absolut inte hur det blir i verkligheten. Och vädret kan ingen göra nånting åt. Prognoser är bara prognoser.

  2. Christer skriver:

    Joo Nisse, arealerna anmäls nog lite på en höft i det här skedet. Försöker ändå få dit de växter som skall odlas på respektive skifte redan i det här skedet. Men det har ännu inte gått ett år då jag inte behövt korrigera arealerna. Nu när man kan göra anmälan elektroniskt är det ju inte så arbetskrävande att anmäla ändringarna, men visst vore det förnuftigare att anmäla efter att sådderna och planteringarna är slutförda. Det skulle dock med all säkerhet leda till att granskningarna och utbetalningarna inte hinns med innan året är slut.