19 maj, 2013 av Sonja

Uppdatering österifrån

Vi har nu varit sen i torsdags i Pernå med Kalle. Det var meningen att jag skulle vara på åkern torsdag och fredag och sedan minst halva dagarna på veckoslutet, eftersom jag hade landsbygdsturism kursen i Kuggom detta veckoslut.

Nå, det blev inte riktigt så som det var planerat.På torsdagen var jag visserligen och vältade en åker, men på fredagen var det nog bara att vända bort från åkern som jag tänkt harva p.g.a. regnet. Totalt kom det 7 milli regn på fredagen, inte mycket men tillräckligt.

På lördagen var jag sedan på kurs medan pappa harvade och sådde. Vår plan då var att jag var på kurs hela lördagen och sen skulle jag vara hem minst halva dagen på söndagen. På lördag kväll ändrade vi våra planer igen p.g.a. ett riktigt ordentligt åskväder och 14 milli regn. Tror dock att vi klarade oss lindrigt undan, eftersom man fått minst 25 milli i Borgå…

Imorgon åker vi igen hem till Heisala med Kalle så kanske vädret blir fint igen 😉  Nog är vi redan på den bättre sidan med vårbruket med över hälften sått, men nog sku det ju vara roligt att kunna vara till nytta då när man kommer hit.

Kommentarer inaktiverade.