14 juni, 2013 av Charlotta

Torrhö – chek!

Inget regn på flera veckor… de va då de, nu ha vi äntligen fått lite vatten 🙂 Men då, när de va vackert väder i veckor, passade jag på att ta lite torrhö. Förr sade man väl att höet skulle vara inne till midsommar, på senare tid har det, för mej i alla fall blivit så att det slintat iväg ända till mitten av juli ibland innan man fått höet bärgat. Mängd har det blivit, men ingen vidare kvalitet… Det blir nästan som röjvass. Först ska ensilaget skördas och sen tar man hö. Men nej, inte i år. Att det blev så hänger ihop med flera olika saker, en av dem var att pråmen vid det här skedet (5- 7.6) ännu stod på torra land så jag kom mej inte till Anisor för att göra nånting med gräset där. Men jag rappade omkull en liten ha på hemholmen, några större mängder blev det inte, i runda slängar blev det 300 småbalar.

001

Som man kan se på bilden är det inte någon mängd i strängarna, och det är långt mellan balarna, men de är sprött och fint. Nu har jag ju inte torrhö överst på foderlistan, och blir det inget torrhö något år är det ingen katastrof, men det brukar vara skönt att hitta någon bal ibland när man inte hunnit sätta upp ensilage, eller ifall någonting strejkar och man inte får åt sej ensilage den dagen man tänkt, då är det fint att ha lite reservmat att ge fåren 🙂 Dessutom är torrhö bästa magmedicinen om det vill sej så, eller om ensilaget blir vått och slaskigt. Nåja, nytt och gammalt, det var liksom inget problem att se skillnaden på det…009

På bilden syns det inte lika bra, men “live” är skillnaden stor + att nytt hö alltid har en sån sommardoft som ingen fabrik någonsin kommer att kunna sätta på flaska 🙂

Kommentarer inaktiverade.