15 juni, 2013 av

Skördesäsongen inledd.

Nu har en del produkter utvecklats så pass att de kan skördas och den egentliga skördesäsongen inleddes med skörd av frisésallat. Vi har visserligen redan skördat lite sparris och gräslök men nu först börjar det röra sig om större mängder produkter.

Värmen i maj och början av juni har lett till att vi nu skördar till och med någon dag tidigare än normalt trots att vi planterade lite på en vecka senare än vad vi brukar.

Dags för skörd en månad efter planteringen, det är nytt rekord för de tidiga planteringarna :)

Dags för skörd en månad efter planteringen, det är nytt rekord för de tidiga planteringarna 🙂

Visst är den fin Frisésallaten? Nästan så det harmar att sätta kniven i den :)

Visst är den fin Frisésallaten? Nästan så det harmar att sätta kniven i den 🙂

 

Etiketter: , ,

2 svar till “Skördesäsongen inledd.“

  1. sallad skriver:

    Vilka fina växter,, man kan bara konstatera att du kan din sak med grönsaks-odling.. om jag bodde nära dina odlingar så skulle jag vara en säker kund,, fast vi oxå är bönder så köper jag från torget det vi behöver, har många år försökt odla i liten skala men det är bara jobbigt o resultatet blir inte det man vill,, därför ska den som kan göra det,, Du kan.. hälsar en spannmåls-odlar-gumma från öst-nyland.. trevlig MIDSOMMAR !

  2. Christer skriver:

    Tack sallad! Jo grönsakerna har utvecklats bra i vår och det är nog inte bara min förtjänst. Spannmålen däremot är jag inte alls nöjd med, nå, havren är väl OK. Trevlig midsommar!!