2 juli, 2013 av Sonja

Sommartider

Första ensilageskörden gick att bärga i rask takt. Det blev att börja en liten vecka tidigare än tänkt eftersom vädret var så torrt och varmt att vallarna började torka bort.  Mängdmässigt blev det ingen toppenskörd, dels p.g.a. den dåliga övervintringen och dels just p.g.a. att vallarna skulle ha fått växa till sig lite till. Men trots det torde kvalitén vara helt ok.

WP_000825

Maskinerna höll hör och häpna ihop  trots ett litet missöde med traktordörren då kusken drog fast den med lite för stor kraft…

WP_000821

Hjälpkusken har givetvis varit med och skördat, men ibland blir det svårt att hållas vaken i traktor”durret” 🙂

WP_000852

Efter skördandet spreds svämgödseln ut och på det så kom det riktigt passligt med regn så nu ser allt lovande ut med tanke på andra skörden.

WP_000833

I ladugården har vi också övergått till sommartider, dvs. så många djur som möjligt har flyttat ut. Detta betyder lite kortare dagar för oss i ladugården och lite lättare arbete då man t.ex. inte behöver putsa såååå mycket gödsel i från alla boxar. 😉

Dessutom har vår andra jersey, Irja, kalvat. Så nu har vi 2 st “Sötisar” i mjölk.

WP_000848

 

Kommentarer inaktiverade.