24 augusti, 2013 av

Löklossning

Det soliga och varma vädret har nu lett till att löken börjat avmogna. Prognoserna för nästa vecka utlovar också fortsatt fint väder så jag körde loss lite lök som avslutning på lördagskvällen. Testar att sätta in en video direkt från telefon på lossningen.

Etiketter: ,

5 svar till “Löklossning“

 1. Bond77 skriver:

  Vad är den där ”paddelrullens” uppgift, som krafsar upp löken upp på mattan? Bara tänker på potatismaskiner som inte brukar ha nån dylik rotor… Är det drivning på paddeln? Flytande axel?

 2. Christer skriver:

  Löklossaren körs ju inte lika djupt som en potatiströska så för att undvika att lökarna rullar runt framför ”mattkanten” finns gummipaddeln som hjälp upp på mattan. Axeln är fast och driven men gummit relativt mjukt.

 3. Christer skriver:

  Nu på måndagkväll har jag kört opp den sista planterade löken. Lite tidigare än vanligt, jag har fått höra att man borde lyfta löken i ”nyan” nymånen men den som jag hittills kört opp har torkat så bra att jag inte riskerar vänta till den 5 september 🙂 Den direktsådda ännu grön och grann så den gör vi fortfarande lite knippen av.

 4. Lars-Johan skriver:

  Det ser ut att löpa på bra. Man blir allt lite avundsjuk på de stenfria markerna. När jag lossade vår lök fick jag lov att krypa fram i 3 km/h för att skona maskinen. Löken ser fin ut också.

 5. Christer skriver:

  Visst har jag åkrar med sten också (fast inte så många) men här på åbacken i Malax är det i det närmaste stenfritt 🙂
  Löken är OK men hann få lite torrt i medlet av juli innan jag kom mig för att börja bevattna. Förlorade kanske något ton lök men i gengäld kunde lossningen påbörjas lite tidigare och i fina fälttorkningsförhållanden (inte en droppe regn sen lossningen så här långt) 🙂