24 december, 2013 av Charlotta

God jul från Ytterholm!

Ja, så var den här. Julen.

Regn och + 5 grader. Ja, roligare väder kunde det ju få va. Men nu är det såhär, och man får söka sej in för att få tag i julkänslan. Själv spelar jag ”so this is chrismas” så det skrålar i huset, tänder granen, och undrar till lika lite på följande textrad, ”and what have you done?” Ja, säg det. Mycket, allt, och ingenting. Men funderar lite, det gör jag varje år. Så det hör lite julafton till. I övrigt sitter vi för tillfället och väntar att julfreden skall utlysas i tv från Åbo, och sen blir det kyrka, tända ljus, grädda lådor, koka potatis, lutfisk och hela baletten. Förhoppningsvis kommer tomten till holmen lite senare ikväll också. Det finns 3 små glada barn under 7 år, som längtat och väntat på tomten hela året. Naturligtvis finns det på holmen också 4 glada ”barn” på 30+, en moffa på 60+ och en mommo på 80+ som också väntar på tomten, även om spänningen avtagit med åren. Nu är det roligast att se glädjen hos de små.

Pepparkakebaket gick av stapeln för några dagar sen och naturligtvis bakas det ”don efter person” 🙂 traktorkakor och får i ugnen

Traktorkakor

Traktorkakor

UgnsfårUgnsfår

Önskar er alla en riktigt GOD JUL!

Ett svar till “God jul från Ytterholm!“

  1. Kalle skriver:

    Traktorpepparkakor låter som nått man borde få receptet på. Eller kanske snarare formen….