24 december, 2013 av Nisse

Ein klåssågär juul

Nä, det har ingenting med träklossar att göra utan klåss är våt, kletig och geggamojig lera. Ett mycket lämpligt och ofta använt ord i Hindersby som närmast består av lera (och litet stenbackar). Nu borde leran vara frusen och trevlig att gå och köra på men det här året är alldeles annorlunda än de senaste åren då det varit en halv meter snö och kallt. Vi har haft +5 grader både på dagen och på natten så tillsammans med regnen så har vi just nu ein riktitt klåssågär juul. Och värmen lär fortsätta in på nästa år.

endra_kloss_DSCN0431

Inte någon vit jul precis …

Visst borde man fara till skogs men jag vill inte köra djupa spår i klåsse.  Å andra sidan går det bra att bygga utomhus nu. Man behöver inte ens handskar i den här värmen. Så jag tar tillbaka litet av det jag förlorade med tröskeländet i höstas. Men så fort det blir kallt så skall det köras spår i skogen.

Men vad skall det bli för väder i vinter ? Det verkar vara omöjligt att förutse växlingarna i vädret. Vi har haft flera snörika och kalla vintrar efter varann. Få se om det blir en riktigt varm vinter i år ? Det hoppas jag sannerligen inte men man kan inte lita på vädret alls mera. Och det kan man inte göra nånting åt. Så jag bygger de få timmar det är ljust (och litet mer i pannlampans sken) och i mörkret städar jag både i ladan och i stallet. Nåja, jag har skruvat upp starka lysdiodstrålkastare så det är inte så mörkt där mera.

Det är fint att äntligen få städandet gjort men visst går man och väntar på att komma ut i skogen. Efter julen blir det absolut nödvändigt att komma ut och arbeta bort julmaten och annars också få litet motion. Människan är inte gjord att sitta – det mår hon bara illa av. Efter en dag i skogen så somnar man också som klubbad. Speciellt den första tiden i skogsarbete då man har dålig kondition så tar det på. Det bästa vore att börja nu då dagarna är korta för man orkar inte så länge. Sedan då dagarna blir längre så blir också konditionen bättre.

Så jag tänkte lägga in en beställning på köld efter nyåret. Det behöver inte bli -30 grader men -15 i en vecka utan snö skulle göra susen för skogsvägarna …

Glad Jul allesammans !

 

Etiketter: ,

Kommentarer inaktiverade.