26 februari, 2014 av Charlotta

Liten filmsnutt på lamning

Den här tackan började se “lamningsnödig” ut medan jag gav morgonmat åt fåren. Hon kom och äta 2-3 minuter, sen gick hon och ställde sej mot väggen längst bort och såg mycket fundersam ut. Jag började laga till en egen kätte åt henne. Det tog någon timme innan det första lammet kom, jag pysslade med diverse annat medan jag inväntade henne. Hon var lite skygg, så jag föste inte in henne i kätten, hon fick stå och “törvas” där hon stod. Att försöka få in henne i lammningskätten skulle betyda en lite cirkus bland fåren då alla springer runt och det är INTE lämpligt just nu när lamningen är igång. Nåja, när första lammet kommit och hon lite putsat upp det smög jag mej sakta och försiktigt dit, pratade ändå sakta så hon visste att jag var påväg, men nu brydde hon sej inte det mista om att jag kom. Jag fick bra torka slem från lammets nos, och sen svepte jag in lammet i en handduk och gick med det i markhöjd mot kätten och tackan som inte släppte lammet med nosen, följde så fint efter in i kätten, och så kunde jag stänga. Bra gick det, bra gick också födseln av följande lamm, och när det tredje var på väg tog jag upp telefonen, och filmade en liten snutt. Mörkt och skakigt är det, men kanske man ändå ser lite vad som händer 🙂

Eftersom tackan har så fullt upp med sina förstfödda, så går jag in i kätten och torkar bort slem från nosen på den tredje. Det var lite byngsligt med telefonen i ena handen, så jag kastade den ifrån mej en stund, så jag fick torkat bättre. Det tog inte länge så va de alla 3 uppe på klövarna och började söka sej mat 🙂

Kommentarer inaktiverade.