7 mars, 2014 av Charlotta

Tanten och sågen…

Tanten är liten och sågen är liten, men lite åkerstädning lyckas jag ändå åstadkomma.

Åkern är senast brukad … ja, vad ska jag gissa, någon gång för åtminstone 30 år sedan… Kanske mycket mer? Jag bestämde mej för att fara neråt, längs två åkertegar, här följer två filmsnuttar, en före och en efter min framfart.

I första filmsnutten går jag längs mitten diket och åt var sida finns en liten teg. Försöker filma dikena på sidorna, men det är svårt att hitta dem… Såhär blir det när åkrar lämnas, och ingen sköter om dem. Tänk om inga bönder fanns i landet, då skulle många åkrar se ut såhär…

En envis tant och någon vecka senare ser det ut såhär…

Eftersom det är tänkt att bli till bete så bränner jag alla kvistar. Åkern har många liknande knutar, men det nöjet sparar jag till ett annat år, nu börjar det vara så vårlikt och torrt i skogen att man snart inte vågar elda mer. Men det är ingen fara, sysslolös blir jag inte, det är bara att dra vidare till nästa projekt. 🙂

Ett svar till “Tanten och sågen…“

  1. Nisse skriver:

    Snyggt ! Fint jobbat !

    (Jag sitter inomhus och ser på snöslasket och blåste men tänkte i alla fall ta en tur till skogen och se om det går att köra ut ännu)