17 mars, 2014 av Charlotta

Hobby

Ja, nån hobby måste man ju ha, annars skulle det ju kunna gå och bli tråkigt mitt i allt 😉

Med varierat resultat brukar jag varje år så lite tomater till mitt lilla växthus. Ibland känns det som att “jo, jag MÅSTE nog” och ibland räknar man ner dagarna tills man får börja så. Så, plantera om och vattna medan de är inne brukar jag hinna med, men sen …

Plantera ut, plocka tjuvar, vattna och framför allt plocka ogräs brukar jag inte hinna med. Jag vet inte exakt var det skär sej, men eftersom ett dygn ännu också bara har 24 timmar, och av dom bör några innehålla lite sömn, så prioriteras ogräsplockandet och växthuset bort när våren närmar sej sommar. Båtar skall bottenmålas, stängsel ska repareras, får ska köras ut och ja, allt det där andra. Nåja, mitt växthus brukar bli väldigt (!) grönt. Övergrönt! Av ogräs, men eftersom tomaterna växer sej rätt höga brukar de inte lida av det så mycket bara man ser till att de får vatten och skit så det räcker till åt allt och alla.

Nu är jag i alla fall i full färd med att börja så mina tomater. Kanske sent, kanske tidigt, vem vet… Tomater brukar det komma förr eller senare.

Tomatplanering

Tomatplanering

När jag dricker kaffe, mellan lammvaktandet, brukar jag pyssla på med någonting sånt här smått petgöra. Jag brukar klippa sönder en pappersmugg, och skriva namnet på det jag sår, på en sån. Det håller väl inte lika bra som en köpt plastpinne, men det håller vad de behöver. När jag planterar ut, brukar jag försöka få de låga sorterna längs sidorna i växthuset, och de högre mer mot mitten, men ofta händer det sej att “lapparna fått fötter och traskat iväg”, för de brukar lysa med sin frånvaro när man skall plantera ut plantorna, och så blir de som vanligt huller om buller. Nåja, i det skedet brukar jag vara nöjd om jag hinner få ner dem i jorden överhuvudtaget, och tomater brukar det bli för mitt behov.

2 svar till “Hobby“

  1. Janette skriver:

    Jag har slutat så tomater. Jag behöver typ 3 plantor och de köper jag sen när det är dags att plantera dem i växthuset. Men jag vet att det är jätteroligt att så och pyssla och känna hur våren kommer i takt med att plantorna växer. Så, kanske jag borde så några chiliplantor nu fast det egentligen är för sent…

  2. Sara skriver:

    Plantera några av de olika fröna jag beställde via dej och några ha t.o.m. kommit upp ren 🙂 Återstår att se hur barrdraba och murrevan ser ut 😉