17 mars, 2014 av Nisse

Kallt och fint

Nu är här kallt och bra. Det var -14 grader i natt så skogsvägarna skall väl hålla en tid igen. Dessutom lovar tiodygnprognosen fyra riktigt kalla nätter och också senare minusgrader på nättena. Det kom tio centimeter snö men det går an.

Jag är nästan lika fixerad vid vädret som min svärfar som var fiskare. Även om han senare arbetade som tullman så förblev han innerst inne fiskare hela sitt liv. Och då väderleksrapporten kom i radio så fick ingen i hela huset säja ett ord förrän den var slut.

Så är det då man är beroende av vädret. Det blev inte alls bättre med de stora maskinerna. Tvärtom är de ännu känsligare. Om de går igenom vägen i ett kärr så har man verkligen stora problem. Nu tror jag i alla fall att vi klarar av hela mars månad i skogen. Och vem vet hur april ser ut ? Kanske all kölden flyttar från februari till april …

Etiketter: ,

Kommentarer inaktiverade.