13 april, 2014 av Kalle

Ett onödigt inlägg

Varför då onödigt? Jo, därför att det knappast kommer som nån större sensation för någon att det inte finns någon snö kvar. Det har det inte gjort sedan början på mars, men traditioner är till för att följas och därför kommer nu här årets 10 aprilkavalkad. Ända sedan bloggens tillblivelse har jag ju tagit ett foto från kontorsfönstret den 10 april och så även i år, även om det egentligen inte finns något att ta kort av. Det är ju lite svårt att fotografera den snö som inte finns, men rätt skall vara rätt och här kommer bilderna:

10 11maj

2010 – vårbruksstart 11 maj.

11 7 maj

2011 – vårbruksstart 7 maj

12 7 maj

2012 – ävenså vårbruksstart 7 maj

13 xmaj

2013 – vårbruksstart 16 maj

DSC_0001

2014 – ännu förstås oklar vårbruksstart.

Till saken hör förstås också att det inte har varit nåt vårflöde alls under hela våren och i förrgår då jag provkörde underlaget i samband med att jag kontrollerade täckdikena så var det inga problem alls att köra i åkern. Det var full bärighet och kruttorrt. I vanliga fall brukar det vara rena rama lerrallyt att köra i åkern innan första maj.

Så vad det här skall bli till – det vet åtminstone inte jag

 

 

 

 

4 svar till “Ett onödigt inlägg“

 1. Christer skriver:

  Enligt bildmaterialet föreslår jag vårbruksstart till Valborg, Kalle.

 2. Antte skriver:

  jag tippar åxå på Valborg, men en rikti konsti vår verkar de bli.

 3. Nisse skriver:

  Allt beror på huruvida det kommer regn och hur mycket …

 4. Stefan skriver:

  Jag beställer ihållande regn i ett par veckors tid nu. Sen kan det bli vår, det skulle liksom vara mera normalt då.