Bara titta och njut…

Ibland behövs ingen beskrivning av vad jag filmat, det här känns som ett sånt fall…

Men fråga gärna om det finns frågor 🙂

Författare: Charlotta

Hejsan! Jag heter Charlotta, men kallas kort och gott för Lotta. Jag är 34 år, fårbonde och mamma till Mathias, 9år. Jag driver en liten gård som heter Västeräng på holmen Ytterholm i Nagu. Jag har ungefär 30-35 lammande tackor. Med tackor, ungdjur och lamm blir dom runt 100 djur sommartid. I dagens förhållanden är det ganska lite, men det brukar fylla mina dagar alldeles tillräckligt eftersom jag sköter dem, deras bete och 12ha åker mest ensam. Jag odlar enbart foder till fåren på åkrarna. Har jag tid över, fyller jag snabbt de timmarna med bär- och svampplockning om hösten, bottenmålning av båtar om våren, skogsarbete om vintern och fiske om sommaren. Holmen jag bor på, Ytterholm, är en holme helt utan förbindelser. Det finns en liten gångbro av trä, så man kan ta sej till och från holmen med matkassen och sådant man orkar bära, men alla övriga transporter av allt vad som behövs i ett jordbruk, sker på vintern över is, eller med pappas pråm. Sommartid betar fåren på holmar runtom i skärgården. För tillfället har jag betesmark på 8-9 olika holmar. Får är jättebra landskapsvårdare. De ser till att den underbara skärgård vi har hålls i bra skick.

2 reaktioner till “Bara titta och njut…”

  1. Den där med spräckligt huvud nere i vänstra hörnet föll inte för grupptrycket med att ranta runt i ringen?

  2. Ha ha, ne, hon går från tacka till tacka och snor åt sej lite extra mat medan tackorna står och äter… Det är medan tackorna äter som lammen har racingbanan för sej själva, men det är också medan tackorna äter, som lammen kan sno åt sej extra om de tycker om att sporta med det.

Kommentarer är stängda.