15 april, 2014 av Nisse

Vädret slog om

Det har varit riktigt kallt och rått med en elak blåst men i går slog vädret om och man fick faktiskt en känsla av att det är vår. Men före påsk tänker jag inte ge mej ut på åkern. Harven är heller inte riktigt användbar än.

DSCN3511

Ifall nån stadsbo inte ser det så kan jag upplysa om att det inte räcker med att köra omkring med ramen utan det behövs harvtinnar också. Det är i alla fall klart med bytet av spetsar så nu gäller det bara att skruva tilbaka alla 44 S-tinnarna och den 50 år gamla harven är som ny. Fast bättre för jag tog bort de små hjulen och svetsade fast framhjulen från en skrotad Lada. De bär mycket bättre än de ynkliga skottkärrshjul som fanns ursprungligen.

DSCN3510

För övrigt så byggs här flitigt. Vi satte upp takpanel i Ribackstuvun och så sågar jag virke. Från bitar med en liten svart fläck som inte går att sälja så får man massor av prima virke då man sågar själv. Problemet är bara hur vi skall orka bygga så många hus som vi har virke till …

Men snart kommer väl alla bönder att börja bete sej som lammen på Lottas video.

Etiketter: , ,

3 svar till “Vädret slog om“

 1. Christer skriver:

  Skymtar lite pump och rördelar, förbereder du harven för flytande gödsel också?

 2. Nisse skriver:

  Nä, det är för ombyggnaden av Ribackhuset. Jag skall sätta in en 500 l boiler med värmeväxlare för att få varmvatten från flispannan. Det blir inte riktigt varmt så jag har en genomströmningsvärmare på 14 kW som värmer upp det litet mer. Men vi sparar i alla fall en hel del genom att använda ljumt vatten i stället för kallt vatten. Märk väl att vattnet i boilern (500 l) INTE används direkt som varmvatten utan värmeväxlaren värmer upp friskt kallt vatten tillika som man tappar.

  På tal om rördragning så är allt annat billigt men cirkulationspumparna har blivit grymt dyra (3-4 gånger) på grund av energibesparingskraven. Det är dyra krav. Och eftersom det är illa tvunget att följa dem så kan firmorna sko sej ordentligt …

 3. roger skriver:

  På biltema såg jag för en tid sedan att de sålde cirkul.pumpar och då var dom i prisklass en bit under
  50e , men jag tittade just om jag kunde hitta dem men lyckades inte kanske var dom för billiga.
  Jobbar själv med vvs så jag vet att dom igen gör med pumppriset som med mycket annat.