23 maj, 2014 av Nisse

Vad är tjööpismaat ?

Eftersom vårt kök brann upp (svagt överdrivet) så har vi ätit litet tjööpismaat (inköpt, färdiglagad mat) och jag undrar hur i alla världen de lyckas få den att smaka absolut ingenting ? Den “lasagne” som jag åt senast såg ut som en odefinierbar smörja och bara genom att läsa etiketten kunde den identifieras som lasagne. Smaken var ungefär samma som färdiglagad rostbiff eller färdiglagad korvsås – alltså ingen smak alls. Jag vet att färdiglagad mat består av billiga kemikalier men det är ändå en bedrift att lyckas får lika smak på allting. Alltså ingen smak alls.

Visst äter vi billig och enkel mat till vardags på bondlandet men det är i alla fall riktig mat som har smak och där olika rätter har olika smak. Det blir väl så att bara de riktigt rika i framtiden har råd att äta riktig mat av riktiga råvaror. Resten får äta billiga kemikalier. Och så vi bonnlurkar som måste odla vår egen mat i vårt anletes svett. Så vi lever rena lyxlivet även om vi inte har penagr …

 

Etiketter:

3 svar till “Vad är tjööpismaat ?“

 1. Karl skriver:

  Har ställt samma frågor många gånger om: Vem f*n köper och äter detta? Kan folk inte laga mat?
  Ärtsoppa på burk är kanske den bästa färdiga produkt och blir bättre med lite extra kryddor + de sista skivorna pålägsskinka i paketet och lök.
  Egentligen är den färdiga “maten” dyrare än råvarorna skilt för sig om man tänker på vad man får samt näringvärden.
  Det mest konstiga jag har sett i butiken är kokta och målade ägg till påsk och det blir bättre för de var FINSKA ägg men MÅLADE i Tyskland. Kan inte säga annat än WTF!
  Finns massor av produkter som borde bort från hyllorna, t.ex “pizzaost” som är bara en fettblanding och guacamole som är allt annat än avokado.

 2. Nisse skriver:

  Jo, ärtsoppa på burk är ett undantag MEN det skall vara den gamla sorten enligt recept från 50-talet (inga namn så det blir reklam :-). I Sverige kan man äta djupfryst pyttipanna om man måste äta tjööpismaat.

  Jag får vanligen magsmärtor av den pizza som säljs i butikerna. De måste blanda i något hemskt konserveringsmedel för den färska pizza man får från en pizzeria är vanligen riktigt bra.

 3. Janette skriver:

  Jag såg också det målade KOKTA äggen som stod på en vanlig hylla i butiken. Borde inte kokta ägg förvaras i kyldisken?? Ja, och så då målade. Hur dumma är vi människor egentligen? Tjööpismat-industin lever ju goda dagar med sina kemikaliecoctails som dom säljer som mat åt oss.