Ollstråmpåna på!

Eller, ja, yllesockor heter det väl på svenska 😉

Christer brukar vara en flitig skidåkare. Nu har jag också börjat skida. Yllesockorna på och så iväg! Och det går bra undan må ni tro! Full fart på bara… eller nåja, lite halvfart. När 60 hp drar iväg gäller det att hålla i sej. Det handlar alltså om vattenskidor. Ett stålleprov i sej, men ett rätt underhållande sådant 🙂 Har man en båt, ett par vattenskidor, och vattnet är 24 grader, och inte överdrivet fullt av algmattor, varför skulle man inte? Så värst långt orkar man inte fara, men man rundar en och annan kobbe och så turas vi om. Vi har åkt främst syster Alice, hennes sambo Tommy och jag. Dom andra får fötterna att hållas i, men jag har problem att få skidorna med mej. Man får spänna tårna någonting helt kopiöst om man är barfota. Men, ingen nöd på torpet, mommo stickar yllesockor… Så utrustad med yllesockor följde skidorna betydligt mycket bättre med. Det ser kanske inte direkt smart ut, men nöden har ingen lag. 🙂

Created with Nokia Smart Cam

WP_20140719_013[1]Nöjena är inte många, men man få försöka hinna med något kul emellanåt, snart är sommaren faren och då är det roligt att minnas någonting annat från sommaren än bara jobb jobb jobb. Ett andningshål i vardagen 🙂

 

Författare: Charlotta

Hejsan! Jag heter Charlotta, men kallas kort och gott för Lotta. Jag är 34 år, fårbonde och mamma till Mathias, 9år. Jag driver en liten gård som heter Västeräng på holmen Ytterholm i Nagu. Jag har ungefär 30-35 lammande tackor. Med tackor, ungdjur och lamm blir dom runt 100 djur sommartid. I dagens förhållanden är det ganska lite, men det brukar fylla mina dagar alldeles tillräckligt eftersom jag sköter dem, deras bete och 12ha åker mest ensam. Jag odlar enbart foder till fåren på åkrarna. Har jag tid över, fyller jag snabbt de timmarna med bär- och svampplockning om hösten, bottenmålning av båtar om våren, skogsarbete om vintern och fiske om sommaren. Holmen jag bor på, Ytterholm, är en holme helt utan förbindelser. Det finns en liten gångbro av trä, så man kan ta sej till och från holmen med matkassen och sådant man orkar bära, men alla övriga transporter av allt vad som behövs i ett jordbruk, sker på vintern över is, eller med pappas pråm. Sommartid betar fåren på holmar runtom i skärgården. För tillfället har jag betesmark på 8-9 olika holmar. Får är jättebra landskapsvårdare. De ser till att den underbara skärgård vi har hålls i bra skick.