23 november, 2014 av Nisse

Vinterns första snöarbeten

Här kom det i går första gången snö som ligger kvar längre än en natt. Vi hade något litet tidigare också men det smalt bort genast. Nu blev jag i alla fall tvungen att sopa bort snön framför dörrarna. Jag undviker skyfflar för borsten tar mycket renare. Om det är lätt och torr snö så går det också snabbare med borste.

DSCN4440

Man kan bra köra genom det tunna snölagret men framför dörrarna vill jag har rent så det inte packas och börjar växa. Att hacka bort is är betydligt besvärligare än att sopa nysnö. Redan som man går eller kör en gång genom snön så blir det besvärligare med snöarbetet (som ni ser på hjulspåren). Jag såg på nätet att det kommit en hel del snö på sina håll men vi har haft ganska litet av den varan ännu. Och så hoppas jag att det fryser på ordentligt innan det kommer mera snö. Åkrarna behöver en ordentlig tjäle som spränger sönder leran och skogsvägarna måste frysa till ordentligt innan man kan börja köra på dem.

Men nästa vecka skall det bli plusgrader igen så få nu se om vintern har kommit eller inte …

Etiketter:

3 svar till “Vinterns första snöarbeten“

 1. snö skriver:

  Hej!
  Visst fick vi ett “ordentligt” snötäcke här i östnyland , jag var ute med pyrypekkan på lördag morgon o putsa backen , det är mitt område har nekat min snögubbe o komma med traktorn uppe på backen, för han vill ta sand o ibland lite av blombänkarna med då maskinerna är lite väl stora för det. Han var nog o ploga vägarna för så mycket kom det ju.. men nu är det ju värmegrader så få se när allt är borta. Han har spått att vintern o snön kommer först i januari o då redigt , kanske lite till julen men det är osäkert.. han är litet av en spåman så få se hur det stämmer.. han har haft rätt förr oxå,, samma om våren då vi ska börja vårbruket, det brukar oxå stämma. Lilla-juls hälsningar till allihopa önskar vi båda från Borgå.

 2. Snöbisin skriver:

  Inte lär det ska bli mycket snö i vinter, inga högvatten ännu, inga höststormar, lite rönnbär, inga västvindar ännu. Fast allt beror nu på vädret

 3. Nisse skriver:

  Det är som vanligt. I Borgå är det snöoväder och i Lappträsk kommer det ännu en hel del men här i Hindersby ser vi bara en och annan flinga. Samma med regnandet på sommaren. Utom då det kommer söderifrån för då kommer det ordentligt …

  Jag behöver inte alls snö i vinter men kallt får det hjärtans gärna bli. Det blir att skruva på skogsmaskinerna ännu litet för jag vill inte köra djupa spår i vägarna som håller på att tina upp igen.