Nu blåser det

NÅÅÅÅJAA… he ta se!

Som vanligt är ljudnivån inte av denna världen i filmsnutten, men, det blåser. Inte sådär helt hiskeligt förskräckligt, men helt hyggligt ändå 🙂 Nog har man sett värre, men nu börjar det vara sånt väder som det brukar i December. Inte kanske önskevädret och inte kanske som det ska, men som det brukar kunna vara.

Vattnet är på väg upp och är mer normalt idag, alltså man behöver inte stege för att ta sej ur båten mer 😉 Återstår att se hur högt det blir, kan hända att vi imorgon får starta några minuter tidigare hemifrån, när Mathias ska till skolan, kanske det blir att ta honom som ryggsäck de några 100 metrarna som står som lägst på skolvägen över till kirjaissidan, eller om det blir att svänga om på halva vägen till skoltaxin och söka andra vägar att ta sej till Kirjais sidan. Bara att vänta och se vart vädret tar vägen…

 

Författare: Charlotta

Hejsan! Jag heter Charlotta, men kallas kort och gott för Lotta. Jag är 34 år, fårbonde och mamma till Mathias, 9år. Jag driver en liten gård som heter Västeräng på holmen Ytterholm i Nagu. Jag har ungefär 30-35 lammande tackor. Med tackor, ungdjur och lamm blir dom runt 100 djur sommartid. I dagens förhållanden är det ganska lite, men det brukar fylla mina dagar alldeles tillräckligt eftersom jag sköter dem, deras bete och 12ha åker mest ensam. Jag odlar enbart foder till fåren på åkrarna. Har jag tid över, fyller jag snabbt de timmarna med bär- och svampplockning om hösten, bottenmålning av båtar om våren, skogsarbete om vintern och fiske om sommaren. Holmen jag bor på, Ytterholm, är en holme helt utan förbindelser. Det finns en liten gångbro av trä, så man kan ta sej till och från holmen med matkassen och sådant man orkar bära, men alla övriga transporter av allt vad som behövs i ett jordbruk, sker på vintern över is, eller med pappas pråm. Sommartid betar fåren på holmar runtom i skärgården. För tillfället har jag betesmark på 8-9 olika holmar. Får är jättebra landskapsvårdare. De ser till att den underbara skärgård vi har hålls i bra skick.

En kommentar till “Nu blåser det”

  1. Tack bara, men den där förb..de blåsten fick mina erikor mm. att vända benen i vädret, trots ett halvt kilo tegelsten i krukorna och stöttade i några trefötter 25 cm höga på marken. Och detta i inlandet 18 km från kusten med 20 m hög skog strax bakom!!! Så tala om vindkraft!! Har 56 års erfarenhet av holmliv sommartid och har sällan skådat sådan uppochnerverksamhet som herr Eolus nuförtiden tycks trivas med! Alla klimatkonferenser i all ära, men nog har naturen sista ordet i alla fall och det måste vi nog bara leva med.

Kommentarer är stängda.