1 januari, 2015 av Nisse

Intressant början på 2015

Vi firade inte nyår i år – om man inte räknar det som firande att sitta på knä med huvudet i vessabyttan … Det är länge sedan jag haft spysjuka så jag inte ens minns när. Men nu slog den till ordentligt. Jag tänker inte sätta in någon bild av händelsen för det var inte vackert då jag inte hann få upp locket i tid.

Nu kanske det börjar bli bättre. Ett par muggar svagt te har hållits i mej och till och med en skorpa. Affärerna är stängda så vi får vänta till i morgon att köpa blåbärssoppa och gul Jaffa. De egna blåbären är det dåligt med eftersom plockaren haft annat att göra i köksremonten.

Vi hoppas att det inte är ett omen för hur 2015 kommer att se ut. Även om broschyren om stöden 2015 är ganska illavarslande. Mest harmar det att vi inte kan fälla aspar kring åkerholmarna idag. Det är perfekt väder (kunde varit litet kallare) och mycket litet snö. Men oj så det finns aspar på de här små holmarna. De växer som tokiga i åkerlaggarna. Nu har de växt in på åkrarna och är så stora att man inte kan köra med tömningsröret ut på tröskan.

Med hopp om en bättre fortsättning för år 2015.

 

Etiketter:

3 svar till “Intressant början på 2015“

 1. Nej men hu så tråkigt! Brukar ibland skoja och säga att det är en bra bantningskur, men att spy… nej fy attan! Och kilona kommer ju ändå tillbaka.
  Gott nytt år!

 2. Nisse skriver:

  Inte speciellt roligt, nä. Men det börjar gå förbi även om jag ännu bara dricker te och äter nån skorpa. Unga husbondens familj var också sjuk så det har kanske kommit den vägen. Dagis är en mycket effektiv smittspridare.

  Gott Nytt År !

 3. Kimmen skriver:

  Jo, via ungarna brukar det mesta av bobbor och virus komma innanför dörren. Jag har just av beskriven anledning försökt tuta i ungarna att WC-byttans lock skall vara UPPE mellan användningarna ifall brådskan är större än väntat… ändå envisas de med att lägga på det efter varje användning (“för att det inte skall lukta”) – tror nog det luktar mera efter ett äventyr som Nisses om man lägger pizzan PÅ locket i stället …
  Men det är väl som det brukar – först när det hänt första gången i praktiken blir det ändring i politiken!