Bondbloggen bara ökar …

Jag fick nyss statistik och jämförelse mellan 2013 och 2014. Antalet besök bara ökar … Det har skett en fördubbling av besök från plattor och mobiler men också bordsmaskinernas besök har ökat.

Det är helt otroligt att folk orkar läsa Bondbloggen från år till år. Jag minns i början då vi funderade på hur länge intresset skulle hålla. Och det är fem år sedan vi började (februari 2010) ! Men det stämmer med vad jag upplevt då jag träffat folk (senast på Hindersby teater). Om man inte skrivit på någon dag så frågar de när nästa inlägg kommer. Tydligen finns det ett behov av att följa med bondens vardag – sensationsnyheter är inte det enda intressanta.

Ibland så är vi så stressade med våra arbeten att vi inte orkar och hinner skriva men vi försöker nog. Statistiken var väldigt uppmuntrande för man skriver ju bara om nån ids läsa …

Författare: Nisse

Jag är bonde i n:te led på Bosas rusthåll i Hindersby som troligen är kring 1000 år gammalt - ingen vet så jag kan lika gärna påstå det. Nån vanlig bonde är jag inte för jag gick i skola och blev elektronikingenjör och forskare i teoretisk datateknik vid Tekniska högskolan - senare docent och professor. Men det var mest hobby och extraknäck för jag har bara missat en vårsådd och det var då jag var i Dragsvik. Sedan 2004 är jag heltidsbonde till 150 %. Allt är heimlaga och jag har bara skrotmaskiner som jag reparerar och bygger om själv. Med dagens priser är det inte möjligt att köpa nya. Dessutom bygger jag optiska fibernät på landsbygden. Det är inte alls mera så mycket arbete med sådd och skörd men desto mer med att bygga hus, reparera maskiner och ställa i ordning. Till det går numera 95% av all tid! Så jag bygger (sedan jag fick min första hammare och 10 kg spik till julklapp som femåring) och skruvar med maskiner, gräver i jorden och hugger i skogen på vintern. Och så måste fliseldningen skötas förstås. Mest hänger jag på nätet och diskuterar över hela världen.

8 reaktioner till “Bondbloggen bara ökar …”

 1. Nog är det alltid intressant att läsa vad ni alla donar med om dagarna, besöker bloggen åtminstone ett par gånger var dag för att se om någon lagt upp något, och nog är det alltid lika roligt att läsa era inlägg 🙂 . Denna blogg är dessutom den ända blogg jag följer och någonsin har följt ! Hoppas den fortsätter i många år till 🙂

 2. Ja e noo rasandi opa dåålit humöör idaa. Ja kom fråån duschin igår å gumman så opa tv å så höörd ja att dom ha satt mjölklitern ti 35 cent. Hur kan nogan producer e för te price. Ti va ju eitt dober i te NYY ÖSTNYLAND som saa att man får ein liter läsk för 50 cent men ja ha noo ennust lyckats me he. Ja e int någan politiker men måst vi tjör ner allt ti te siista ristån innan vi förstaar någa. Ja tänker opa Sonja i Pargas hur myky tom ha satt neer arbeit opa siin djur å hur ta ska ha e bra. Men täär e tacke. Fast vi betalar ein Euro litern har e int betydelse MEN FÖR TOM SOM PRODUCERAR har e stor betydelse om do får 35 cent eller 70 cent.

 3. Intressant för en Svensk industriarbetare att läsa om hur finska bönder upplever sin vardag.
  Kollar bloggen varje dag. Fortsätt skriva blir alltid lika glad när det kommit nya inlägg.

 4. Hej Nisse!

  Måste hålla med alla andra som vill att ni ska skriva o berätta om er vardag,, själv är jag en bondgumma och vet hur det kan vara i olika arbetsskeden, man kan riktigt leva med ,då ni skriver om allt från “kråtande” och då allt går “galant” som det ska. Kan oxå säga att en bonde måste vara en “mångsysslare” det vet vi nog alla annars går det inte. Alla tråkiga påhopp som bonden många gånger får “serverat” är det sämsta med jobbet vårt, men jag brukar trösta mej med att alla måste äta och vem annan än bonden kan producera mat, vi eller nåt annats lands bonde gör det jobbet. Utan oss ingen mat. Så till alla bond-bloggare fortsätt om ni bara orkar, för oberoende vad ni än skriver om är läsbart och intressant, det ska ni veta. Vi i vårt hus läser alltid allas era skriverier, och vet många som gör detsamma. Ni är alla så duktiga. Hälsar öst-nylänningarna.

 5. Det är självklart att man kollar bondbloggen nuförtiden, lika självklart som väderprognoserna. För mig beror nog intresset på att igenkänningsfaktorn är hög i mycket av det ni skriver. Fortsätt gärna i samma stil!

 6. Hej på er ja de känns som att de har blivit rutin då de blivit sängdags att kolla vad de hänt i bondevärlden idag.
  De flesta av oss är väl rätt så oynliga av oss här på forumet då vi mest bara läser och inte kommenterar så mycket.
  Kunde kanske gå att införa någon typ av allmänt forum för öppen debatt oss naturvårdare emellan.

 7. Instämmer med de övriga ,väldigt intressant läsning,även om jag sällan kommenterar inläggen. Kunde ju kanske finnas en “gilla” knapp 🙂

 8. Jag har ibland funderat om det skulle behövas “nyheter” som inte enbart är dåliga och sensationella utan riktigt vardagliga Och intresset för Bondbloggen tycks tyda på det. Inte för det – det kan vara nog så dramatiskt och spännande i jordbruket också. Som då jag körde ned skogstraktorn i det stora utfallet. Och redan om man fäller ett stort träd som fastnar i ett annat så kan det bli rätt så tufft.

  Jag ogillar på det bestämdaste Facebook och deltar bara i en grupp (som skriver opa östnyylendskå) men måste erkänna att själva systemet är bra i den meningen att det är lätt att kommentera och diskutera. Vi har tyvärr varit tvungna att sätta in vissa spärrar för inte bli översköljda av skräp. Men det finns möjlighet att få in en sorts Gilla-knapp i WordPress (som bloggprogrammet heter). Få se om gänget på redaktionen kan fixa det … Vi som skriver uppskattar alla sorters kommentarer så varför inte också en Gilla-knapp.

  Som Kalle redan skrev: Tack för visat intresse !

Kommentarer är stängda.