18 februari, 2015 av Charlotta

Nu är det torrt i skogen.

Torrt i skogen? Mitt i vintern?

Jo, det är torrt! Jag vet inte om jag ska våga elda så stora brasor, håller dem små och låga, och vaktar på dem tills de slocknat. Det är ju inte sommartorrt i skogen, men, inte är det plojskigt heller, ska visa hur torrt det är i tät granskog…

Så lite behövs det. Visserligen har jag ju radat ihop brasan på ett sånt sätt att den ska ta sej lätt, inga snötyngda blöta kvistar närmast tändboet, men det är ändå nysågat, för bara ca 10 minuter sen var det granskog.  Blåste lite lagom gjorde det också den här dagen, inte stormen, men det drog en frisk nordvästlig vind genom skogen, som skötte om att röken for rätt söderut. Jag fortsatte såga i sakta mak norrut…

En bild, fotograferad 14.2 från köksfönstret talar för sej själv om hur mycket snö vi har, inte mycket att skida på det inte…

 

utsikten från köksfönstret

Utsikten från köksfönstret

3 svar till “Nu är det torrt i skogen.“

 1. Kurt skriver:

  Behövs det eldas överhuvudtaget? Multnar det inte bort ganska fort ändå?

 2. Charlotta skriver:

  Hej Kurt
  Bra fråga! Jag ska försöka få en lite mer beskrivande bild av det hela småningom, så, jag säger som så, att, jag återkommer! 🙂

 3. Risbrännare skriver:

  Jag förstår Charlotta alldeles bra. Om man vill rydja upp en fd. åker och använda den till bete eller bara annars vill använda den dagligdags, så räcker det alldeles förtvivlat länge förrän de grövsta kvistarna förmultnar (den väntandes tid är lång!). Om man hugger mitt i skogen och planerar att komma tillbaka efter 3-5 år, så kan kvistarna ligga kvar bäst de vill.

  Och så blir det ju så snyggt i skogen om man bara orkar och hinner bränna bort rishoparna!