Får jag presentera årets första lamm

Jag frågade Mathias: -Vad ska lammet heta? Det ska börja på K.

-Konny eller Kajsa.

Jaha, då får det bli Konny då!

Och här är Konny, 5 dagar gammal och helt ensam med mamma i stora kätten reserverad för lammen. Jag brukar gå in till dem och se om Konny kunde tänka sej att bli ett tamt litet lamm, eller om han mera är inställd på att bli en vildbasare. Den här dagen var det lite svårt att avgöra, men det verkar i alla fall som att han tycker det är kul med besök. Snart får han lekkompisar 🙂

Författare: Charlotta

Hejsan! Jag heter Charlotta, men kallas kort och gott för Lotta. Jag är 34 år, fårbonde och mamma till Mathias, 9år. Jag driver en liten gård som heter Västeräng på holmen Ytterholm i Nagu. Jag har ungefär 30-35 lammande tackor. Med tackor, ungdjur och lamm blir dom runt 100 djur sommartid. I dagens förhållanden är det ganska lite, men det brukar fylla mina dagar alldeles tillräckligt eftersom jag sköter dem, deras bete och 12ha åker mest ensam. Jag odlar enbart foder till fåren på åkrarna. Har jag tid över, fyller jag snabbt de timmarna med bär- och svampplockning om hösten, bottenmålning av båtar om våren, skogsarbete om vintern och fiske om sommaren. Holmen jag bor på, Ytterholm, är en holme helt utan förbindelser. Det finns en liten gångbro av trä, så man kan ta sej till och från holmen med matkassen och sådant man orkar bära, men alla övriga transporter av allt vad som behövs i ett jordbruk, sker på vintern över is, eller med pappas pråm. Sommartid betar fåren på holmar runtom i skärgården. För tillfället har jag betesmark på 8-9 olika holmar. Får är jättebra landskapsvårdare. De ser till att den underbara skärgård vi har hålls i bra skick.

3 reaktioner till “Får jag presentera årets första lamm”

  1. Hej Charlotta!

    Va gulligt, man ser riktigt hur lammet njuter. Håller med Annika att kan det ha bättre än hos dej.. lycka till med alla dina ulliga söta djur.

  2. No jaa ja e ju sen som vanligt,men min syster var på besök och jag visade Lottas video för henne och hon frågade mej att kommer du ihåg när fafa hämta in lammet i stuvun näär dom va nyyföödd, men hon e ju nio äldre än jag så jag kommer int ihåg.Men jag tror nog på att äldre generationer och nuvarande också kan leva i symbios med både natur och djur, det finns bevis på med bondbloggaren, som nu morsan säger att du ska si djure i ögonen så veit du om e fatas någa, och då ska du göra någonting åt e. Hon ha leva sitt liv me kuddor å hästar å e nu 94 år.

Kommentarer är stängda.