11 april, 2015 av

Kanske Nalle gillar sav?

Blåbär lär ju Olles vän gilla men det är ju inte riktigt blåbärstider nu så lite björksav får väl duga i stället. Så tolkar jag i alla fall de spår som jag upptäckte på en björk i skogen igår.

Riktigt säker på att det är björnen som varit i farten är jag inte men ett är säkert och de är att märkena på björken fanns inte där då jag var här och högg för 2 veckor sen. Stor och stark har nog den som rivit i barken varit för det har rivits ända in i veden. Bedöm själva på bilden nedan.

Djupa spår i barken efter björnens klor?

Djupa spår i barken efter björnens klor?

Som sagt så var det här jag rörde mig för 2-3 veckor sen, kanske får man vara lite försiktig i fortsättningen? Bäst är att inte sparka i alla mossbruna högar man ser i skogen, kanske? 🙂

Jag tycker mig noterat färre “bofasta” älgar och hjortar i området i vinter, kan det vara så att björnen skrämt iväg dom? Det är inte heller speciellt långt till bosättningen, ungefär en kilometer till närmaste hus.

Etiketter: ,

4 svar till “Kanske Nalle gillar sav?“

 1. Nisse skriver:

  Vi har också björn här i vårt stora skogsområdet mellan Lappträsk och Strömfors. Men inte ser man mycket av den. Däremot har vi de sjufalt förbannade vildsvinen som nyligen bökat upp jordgubblandet och annat alldeles bredvid huset …

  Ser ni något vildsvin så skjut det genast ! De ökar alldels förskräckligt med sex grisar per sugga. Björn har jag inget emot men vildsvinen borde utrotas.

 2. Christer skriver:

  Vildsvin har vi till all lycka inte så mycket av här men har förstått att dom gör stor skada. Och inte är dom helt ofarliga heller. Den här björnen har nog hållit till en tid här det har gjorts flera observationer.

 3. Christer skriver:

  Ser man på, kanske är det fråga om samma björn? Det är ju inte speciellt långt emellan Solf och Helsingby.