12 april, 2015 av Nisse

Vårvindar friska

Det blåste friskt i förrgår men nu är det lugnt och soligt. Tussilago lyser gult bland fjolårslöven och på trappan står krukor med mina favoritblommor.

DSCN4696

Andra fina vårblommor är snödropparna.

DSCN4697

Och litet blåsippor börjar stå i knopp …

DSCN4698

För att inte tala om påsken gula blommor:

DSCN4699

Tussilagon är i alla fall det som i alla år visar att nu har våren kommit.

DSCN4705

Jo, jag tycker om blommor. Men inte de stora fina och överdådiga utan de små och enkla.

 

Etiketter: ,

2 svar till “Vårvindar friska“

  1. vackra blommor skriver:

    Hej Nisse

    Måste hålla med att dina blommor är vackra, dom första blåa är så ljuvliga, eller alla blommor är vackra. Ett bra exempel då en karl gillar blommor och tar dessutom foton av dem, kanske du oxå planterar lite här o var av olika blomster i trädgården? Min bonde tycker nog om att titta på en vacker rabatt av olika blommor, men “känner” bara som han säger hyasint o tulpan.. joo men ser han en gammal traktor då skiner ögonen som på en “pöjk” eller nån annan jordbruksmaskin. Snart får vi igen se våra trädgårdar blomstra, en härlig tid är på kommande. Trevlig fortsättning på våren med eller utan blommor. Hälsar vi från Borgå.

  2. Nisse skriver:

    Jag sysslar nog bara med att titta på dem. Inte kan jag namnen heller. Men visst är det viktigt att man efter en mängd bekymmer och elände i verkstaden, på åkern eller i skogen möts av de fina blommorna. Det svavelosande humöret smälter bort och man känner sej upplyft och blir till och med på gott humör. Inte behövs det några knäppa psykopater (se Dr. Schrünkel i Mumin i Husis :-). Det räcker bra med ett par krukor blommor på trappan !