Vårvindar friska

Det blåste friskt i förrgår men nu är det lugnt och soligt. Tussilago lyser gult bland fjolårslöven och på trappan står krukor med mina favoritblommor.

DSCN4696

Andra fina vårblommor är snödropparna.

DSCN4697

Och litet blåsippor börjar stå i knopp …

DSCN4698

För att inte tala om påsken gula blommor:

DSCN4699

Tussilagon är i alla fall det som i alla år visar att nu har våren kommit.

DSCN4705

Jo, jag tycker om blommor. Men inte de stora fina och överdådiga utan de små och enkla.

 

Författare: Nisse

Jag är bonde i n:te led på Bosas rusthåll i Hindersby som troligen är kring 1000 år gammalt - ingen vet så jag kan lika gärna påstå det. Nån vanlig bonde är jag inte för jag gick i skola och blev elektronikingenjör och forskare i teoretisk datateknik vid Tekniska högskolan - senare docent och professor. Men det var mest hobby och extraknäck för jag har bara missat en vårsådd och det var då jag var i Dragsvik. Sedan 2004 är jag heltidsbonde till 150 %. Allt är heimlaga och jag har bara skrotmaskiner som jag reparerar och bygger om själv. Med dagens priser är det inte möjligt att köpa nya. Dessutom bygger jag optiska fibernät på landsbygden. Det är inte alls mera så mycket arbete med sådd och skörd men desto mer med att bygga hus, reparera maskiner och ställa i ordning. Till det går numera 95% av all tid! Så jag bygger (sedan jag fick min första hammare och 10 kg spik till julklapp som femåring) och skruvar med maskiner, gräver i jorden och hugger i skogen på vintern. Och så måste fliseldningen skötas förstås. Mest hänger jag på nätet och diskuterar över hela världen.

2 reaktioner till “Vårvindar friska”

  1. Hej Nisse

    Måste hålla med att dina blommor är vackra, dom första blåa är så ljuvliga, eller alla blommor är vackra. Ett bra exempel då en karl gillar blommor och tar dessutom foton av dem, kanske du oxå planterar lite här o var av olika blomster i trädgården? Min bonde tycker nog om att titta på en vacker rabatt av olika blommor, men “känner” bara som han säger hyasint o tulpan.. joo men ser han en gammal traktor då skiner ögonen som på en “pöjk” eller nån annan jordbruksmaskin. Snart får vi igen se våra trädgårdar blomstra, en härlig tid är på kommande. Trevlig fortsättning på våren med eller utan blommor. Hälsar vi från Borgå.

  2. Jag sysslar nog bara med att titta på dem. Inte kan jag namnen heller. Men visst är det viktigt att man efter en mängd bekymmer och elände i verkstaden, på åkern eller i skogen möts av de fina blommorna. Det svavelosande humöret smälter bort och man känner sej upplyft och blir till och med på gott humör. Inte behövs det några knäppa psykopater (se Dr. Schrünkel i Mumin i Husis :-). Det räcker bra med ett par krukor blommor på trappan !

Kommentarer är stängda.