7 juni, 2015 av Charlotta

Fårpromenad

Jag hämtade hem fåren från Norrängen härom dagen, och såhär går det ofta till när jag hämtar hem fåren. Eftersom de va lite flera på samma bete, och däribland några rätt små lamm, så stannade jag, väntade och kollade att alla hängde med. När jag stannar, så stannar också fåren, tills någon tar initiativet att fortsätta promenaden. Så fort jag stannar är det någon som kommer fram och vill bli krassad 🙂

Nu börjar jag ha alla fåren där de skall vara för sommaren. Vädret har minsann inte varit på den lille båtåkarens sida och man har fått prick in dagar det går att köra får genom att hårdbevaka väderleksprognoserna. Normalt om vårarna brukar man kunna dra till med “nå, vi far nästa vecka och så ser vi vilken dag det passar”. Det brukar inte vara som i år “det utlovas lite måttligare vind om 6 dagar på 10-dygns prognosen, så vi kan ju se om det skulle gå att fara då”. Ibland går det, ibland inte. Jag har ännu några får hemma, det är tackor med små lamm som jag vill hålla hemma någon vecka till för att se hur de tar sej, och sen se om jag för ut dem eller om de får bli hemma, och så hänger det ju på vädret, men, nån gång ska väl busvädret ge sej, sommarväder infinna sej mer än en dag i taget, och stabilisera sej så man inte behöver tänka “oushitt…” när man rundar krakauddan 🙂

4 svar till “Fårpromenad“

 1. får o lamm skriver:

  Hej!

  Tror bestämt att dina fyrfotade är väl skolade för vacker gick dom ju, hela “kånkarånkan”, men vad dom berättade är inte lätt o förstå heehee ..
  Ja detta stormande är inte riktigt normalt denna tid på året heller, fast man bor nästan i skogen så vänder sej “ögonen aviga” det känns inte bra o kan dessutom göra skada..
  Men vad har nu varit normalt denna vår o nu i början på sommaren. Kanske det blir stabilt snart, eller så hoppas man det o vips är sommaren slut… Hoppas du får en fin sommar med dina djur.

 2. får o lamm skriver:

  Skrev ett inlägg för några dagar sedan men det har inte kommit fram, är det månne “sensurerat”? Eller hamnade det på “villovägar” en som undrar..

 3. Nisse skriver:

  Det är tyvärr problem med all slags busar på nätet. Om vi öppnar kommentarerna så blir de på nolltid fullproppade med skräp. Därför måste kommentarerna godkännas först och nu tror jag att Lotta är på nån sorts semester. Jag ser din kommentar men kan inte godkänna den.

  Det är beklagligt för vi vill gärna ha kommentarer.

 4. tack skriver:

  Tack Nisse, jag hör till de skrivglada och tycker att era berättelser är bland de bästa som man bara måste läsa. Visst förstår jag att det finns skrivare av alla de slag som har åsikter som inte har nåt med verkligheten o göra. Jag är nöjd med svaret. I väntan på lite varmare väder för att växtligheten ska ta fart.