Bondbloggarträffen – Hindersby

Här är bildbevis på att Lotta och Christer är i Hindersby.

DSCN1633

Lägg speciellt märke till skylten med Bos-Sestu ovanför dörren. Den anger att stället hör till Bosas numrån och är en del av det gamla Bosas rusthåll. Sestu betyder att boningshuset är uppbyggt kring den gamla sängstugan – alltså den del av den gamla parstugan som sängarna fanns i. Tegelladugården i bakgrunden är byggd 1945 och farstun på 1980-talet. Dörren är den gamla stalldörren. Stallet som fanns just här är numera arbetsrum och innehåller massor av bocker och papper och datamaskiner samt elektronikverkstad. Här finns bland annat mät- och styrsystemet som är kopplat till Internet. Med det kan man övervaka och styra pannan och kallufstorkarna samt växthuset.

Christer steg upp fem i förrgår och kom via Fältdagarna i Västankvarn och en hel del andra anhalter på torsdag kväll medan Lotta var i farten från sex i går morse och hann precis till lunchen på Monicas kafé.

DSCN1614

Här gör vi oss klara att vräka i oss köttbullar. På bordet ligger världens nyaste finlandssvenska tidning: Nya Östis. Vi är på väg till Kycklings tvärsöver vägen som är hembygdsföreningens hus men där träffar Christer genast på en gammal bekant.

DSCN1618

Ett litet regn upphörde då vi gick till Kycklings som Sara Hastig skänkte åt hembygdsföreningen efter sin död 1977.

DSCN1620

Och sedan åkte vi till Hindersby via Lindkoski så vi fick se den stora slätten. Då man kommer till Hindersby direkt från rikssexan så kör man längs åsen och ser bara den smala skogremsan längs den.

I Lördax kommer ett inslag om Bondbloggarträffen – möjligen kring klockan elva.

 

(forts. följer som i alla finare följetonger)

 

Författare: Nisse

Jag är bonde i n:te led på Bosas rusthåll i Hindersby som troligen är kring 1000 år gammalt - ingen vet så jag kan lika gärna påstå det. Nån vanlig bonde är jag inte för jag gick i skola och blev elektronikingenjör och forskare i teoretisk datateknik vid Tekniska högskolan - senare docent och professor. Men det var mest hobby och extraknäck för jag har bara missat en vårsådd och det var då jag var i Dragsvik. Sedan 2004 är jag heltidsbonde till 150 %. Allt är heimlaga och jag har bara skrotmaskiner som jag reparerar och bygger om själv. Med dagens priser är det inte möjligt att köpa nya. Dessutom bygger jag optiska fibernät på landsbygden. Det är inte alls mera så mycket arbete med sådd och skörd men desto mer med att bygga hus, reparera maskiner och ställa i ordning. Till det går numera 95% av all tid! Så jag bygger (sedan jag fick min första hammare och 10 kg spik till julklapp som femåring) och skruvar med maskiner, gräver i jorden och hugger i skogen på vintern. Och så måste fliseldningen skötas förstås. Mest hänger jag på nätet och diskuterar över hela världen.

En kommentar till “Bondbloggarträffen – Hindersby”

  1. Hej alla, va roligt att se glada bloggare , fast sommaren är vad den är. Ni ska ha en bra semester i Nisses sällskap, o vi ska lyssna på radio, nåt att se framemot. Hälsar vi båda oxå från öst-nyland.

Kommentarer är stängda.