11 juli, 2015 av Nisse

Bondbloggarträffen – Hindersby

Här är bildbevis på att Lotta och Christer är i Hindersby.

DSCN1633

Lägg speciellt märke till skylten med Bos-Sestu ovanför dörren. Den anger att stället hör till Bosas numrån och är en del av det gamla Bosas rusthåll. Sestu betyder att boningshuset är uppbyggt kring den gamla sängstugan – alltså den del av den gamla parstugan som sängarna fanns i. Tegelladugården i bakgrunden är byggd 1945 och farstun på 1980-talet. Dörren är den gamla stalldörren. Stallet som fanns just här är numera arbetsrum och innehåller massor av bocker och papper och datamaskiner samt elektronikverkstad. Här finns bland annat mät- och styrsystemet som är kopplat till Internet. Med det kan man övervaka och styra pannan och kallufstorkarna samt växthuset.

Christer steg upp fem i förrgår och kom via Fältdagarna i Västankvarn och en hel del andra anhalter på torsdag kväll medan Lotta var i farten från sex i går morse och hann precis till lunchen på Monicas kafé.

DSCN1614

Här gör vi oss klara att vräka i oss köttbullar. På bordet ligger världens nyaste finlandssvenska tidning: Nya Östis. Vi är på väg till Kycklings tvärsöver vägen som är hembygdsföreningens hus men där träffar Christer genast på en gammal bekant.

DSCN1618

Ett litet regn upphörde då vi gick till Kycklings som Sara Hastig skänkte åt hembygdsföreningen efter sin död 1977.

DSCN1620

Och sedan åkte vi till Hindersby via Lindkoski så vi fick se den stora slätten. Då man kommer till Hindersby direkt från rikssexan så kör man längs åsen och ser bara den smala skogremsan längs den.

I Lördax kommer ett inslag om Bondbloggarträffen – möjligen kring klockan elva.

 

(forts. följer som i alla finare följetonger)

 

Etiketter: ,

Ett svar till “Bondbloggarträffen – Hindersby“

  1. träff skriver:

    Hej alla, va roligt att se glada bloggare , fast sommaren är vad den är. Ni ska ha en bra semester i Nisses sällskap, o vi ska lyssna på radio, nåt att se framemot. Hälsar vi båda oxå från öst-nyland.