Bondbloggarträffen i Lördax

I dag (lördagen den 11 juli 2015) kom en intervju om Bondbloggarträffen 2015. Det kan vara litet svårt att hitta programmet på Arenan så här kommer länken:

 

Lördax om Bondbloggarträffen 2015

Inlägget finns alldeles i slutet.

 

Författare: Nisse

Jag är bonde i n:te led på Bosas rusthåll i Hindersby som troligen är kring 1000 år gammalt - ingen vet så jag kan lika gärna påstå det. Nån vanlig bonde är jag inte för jag gick i skola och blev elektronikingenjör och forskare i teoretisk datateknik vid Tekniska högskolan - senare docent och professor. Men det var mest hobby och extraknäck för jag har bara missat en vårsådd och det var då jag var i Dragsvik. Sedan 2004 är jag heltidsbonde till 150 %. Allt är heimlaga och jag har bara skrotmaskiner som jag reparerar och bygger om själv. Med dagens priser är det inte möjligt att köpa nya. Dessutom bygger jag optiska fibernät på landsbygden. Det är inte alls mera så mycket arbete med sådd och skörd men desto mer med att bygga hus, reparera maskiner och ställa i ordning. Till det går numera 95% av all tid! Så jag bygger (sedan jag fick min första hammare och 10 kg spik till julklapp som femåring) och skruvar med maskiner, gräver i jorden och hugger i skogen på vintern. Och så måste fliseldningen skötas förstås. Mest hänger jag på nätet och diskuterar över hela världen.

2 reaktioner till “Bondbloggarträffen i Lördax”

  1. Fint att du satte ut länken så fick jag höra det, hade inte möjlighet på dagen o lyssna. Kan bara konstatera att du pratar lika bra som du skriver, Har nog sett dej live oxå , men då var jag “lite” blyg vågade inte “interjuva” dej , första gången var i din Sale butik i Lappträsk för ett par år sedan då jag var där o kokade o bjöd kaffe, andra gången var då vi såg teaterstycket Ett herrans liv i vintrast.. Jag hör till de pratglada oxå..
    Det är sant att många följer er via bloggen , vi har många bekanta som bara måste läsa era sysslor på gårdarna, det hör till säger de, precis som vi här hos oss. Ni är lika viktiga som att kolla “vädret” för det har ju varit extra i år, det vet vi alla som är beroende av sol o regn o värme .. men passligt o inte bara regn o kallt..
    Hoppas ni har haft en trevlig samvaro, så vi igen får läsa om både jobb o ledighet.. Hälsningar från oss båda.

  2. Tack, tack, trevligt att veta att nån läser. Och tack för kommentarerna. Vi vill gärna ha kommentarer för då känns det inte som om man höll monolog hela tiden.

    Visst hade vi trevligt. Det var förstås mest bondeprat om vårt arbete. Men också litet historier. Det var så trevligt att prata med gänget att det var svårt att få slut på det men vi måste alla återvända till vårt arbete som ju inte blir gjort av sej själv. Så efter samvaron blir det att sätta fart och ta igen den här tiden.

Kommentarer är stängda.