26 juli, 2015 av

Tiden rinner ut?

Det börjar kännas som om tiden håller på att rinna ut för en och annan gröda. Kollade i kväll in årets provgröda -Koriandern- och även om det fått lite fart de senaste veckorna så är dess utveckling långsam. Så en sen tröskning blir det om det nu blir nån tröskning över huvudtaget. Det vore synd för enligt expertisen så ser den föredömligt bra ut.

Hur som… så är den nu fem före blomning och jag hörde mig för om några bisamhällen, jag har nämligen inte kastat yxan i sjön ännu och tänker nog köra linjen ut. Om inte annat så kanske det ger lite nektar åt bina och så kan man ju njuta av doften…. ja jag håller på att vänja mig vid den något udda doften 🙂

25.7.2015 Koriandern fem före blomning.

25.7.2015 Koriandern fem före blomning.

 

Ogräs.

Idag har jag försökt ta hand om lite ogräs genom att traktorhacka en stor del av det som ännu går att traktorhacka. Ogräsen har nämligen också tagit fart nu när det blivit lite varmare. Har också en par planteringar kvar men nu utlovas det regn igen så få se när de kan fås i jorden. Likaså har jag en hektar saneringsgröda osått, det vill liksom dra ut på tiden med allt denna sommar då man inte kunnat hålla de normala rutinerna och tidtabellerna utan allt har mer eller mindre gått ovanpå vartannat..

25.7.2015. Sista chansen att traktorhacka kålrötterna? Några regndagar och växtligheten sluter sig.

25.7.2015. Sista chansen att traktorhacka kålrötterna? Några regndagar och växtligheten sluter sig.

 

Nåjaa, nu blev det mörkt, det märks att sommaren går mot sin ända, så likaså bra att avsluta dagen med att “gruva” sig över morgondagens skördande som lär skall försiggå i regnväder 🙁

Etiketter: , , ,

2 svar till “Tiden rinner ut?“

 1. grödor skriver:

  Hej!
  Det är nog första gången jag ser hur en gröda som koriander ser ut, men mitt “öga” tycker att fältet är jättefint , vilket det oxå är.. Då blomningen är som bäst lägger du väl en bild så får vi “ovetande” se hur det då ser ut. Hoppas att vädret skulle bli bra för att allt ska hinna bli moget för skörd.
  Läste på nätet om koriandern den är ju bra till mycket sånt som jag inte ens visste.. rena hälso-örten/kryddan.
  Vet inte om jag nån gång har använt den. Är den en nykomling på finska åkern?
  Dina kålrötter ser oxå bra ut, du kan nog konsten, eller har lärt dej med åren.. heter det så?
  Här regnar igen, men inget går att göra bara hoppas på att väder-typen ändrar till sol o värme.
  Hälsar öst-nyland “gumman & bisin”.

 2. Christer skriver:

  Hej gumman & bisin 🙂
  Jag vet ju inte riktigt hur det ska se ut i och med att det är första gången jag odlar den “fältmässigt” ( den har från och till funnits i vårt kryddland dock). Starten har gått långsamt trots sådd redan 2 maj, tydligen kräver den lite värme för att utvecklas optimalt och så härstammar den ju också från Asien och sydeuropa. Vi har en iranier anställd och han är både bekant med och gillar växten, själv är jag mer försiktig med användningen men man vänjer sig 🙂 Vi får se vad det blir, jag skall sätta upp mera bilder sen.

  Kålrötterna har klarat sig bra från mask så här långt -peppar, peppar- och är av de jämnaste kålrotsbestånd jag haft. Kanske kan dom ge en bra skörd som motvikt till de övriga rotsakerna som tyvärr inte ser lika bra ut i år. Man får försöka ta igen det i karusellen som man förlorar i gungorna 🙂

  Regn även härstedes idag men inte så kraftig blåst så månne int spannmålen håller sig stående också idag.

  med hopp om sol och “måttlig” värme under kommande veckor……..