2 oktober, 2015 av Nisse

Tröska mot kvällshimlen

Måste sätta in den traditionella tröskbilden. Det blev mörkt och jag stängde tröskan för det är ingen brådska – tiodygnsprognosen lovar bara solsken och torrt (ursäkta alla österbottningar …). Förrän jag körde hem sista lasset så tog jag en bild av tröskan mot kvällshimlen.

DSCN5248.endra

Efter hela dagen i bullret från tröskan var det skönt med tystnaden och med kvällshimlen. I dag var det en verklig julidag. Då solen gassade in i glashytten så kände man sej både kokt och stekt. Visst finns det luftkonditionering på tröskan men den fungerar förstås inte. En gång fyllde jag på men nästa år var den ur funktion igen så jag tröttnade på eländet. När skall de uppfinna en luftkonditionering som fungerar ?

 

Etiketter:

4 svar till “Tröska mot kvällshimlen“

 1. Charlotta skriver:

  Vilken vacker bild du fångat Nisse! Den beskriver väldigt mycket i sin enkelhet. Man riktigt hör hur tyst det är, och man kan nästan också känna hur kallt, friskt och fräscht det är i luften. 🙂

 2. Nisse skriver:

  Jag har alltid en liten slag- och vattentålig kamera i fickan. Rätta ljuset varar bara en kort stund och om man skall gå hem efter en kamera så är det för sent. Jag tog en annan bild bara en minut senare och den blev inte alls bra.

  Det var riktigt varmt i luften i går kväll här hos oss så man hade faktiskt en känsla av julikväll …

 3. Micke skriver:

  Hur blir skörden? Tröskade Qvarna vete igår. Gav cirka 5 ton/ha och hl-vikten hittills över 84 kg. Tog fem torkar så torken är minsann upptagen en tid framöver. Tröskan får fira söndag idag tills torken hunnit dra undan lite. Torktiderna så har varit för vetets del ca 12 timmar (det som är senare tröskat).

 4. Nisse skriver:

  Skörden är ganska bra. Jag har inte alls räknat ut hur mycket per hektar men tippar på 4000-5000 kg. Ovanligt mycket för våra förhållanden. Men ojämnt. Vi tröskar ännu bara Reno som står riktigt snyggt så det är lättröskat. Senaste mätningen visade under 20 %.
  Våra torktider ligger kring 8 månader :-). Men vi kör inte torkarna hela tiden … I går torkade det mycket bra med luftfuktighet under 50 %.