24 oktober, 2015 av

Och skördandet fortsätter….

…. med kinakål. Nu när morötterna är skördade fortsätter vi med resterande grödor. Eftersom det fallit 17,5mm regn de  två senaste dagarna kändes det lite blött för palsternackorna men ovan jordytan stör inte regnet så vi tog oss an den direktsådda kinakålen i stället. Den var i god tillväxt då frosten besökte oss så den stod bra emot kylan. Ett par extra blad får vi väl ända ta bort men det soliga vädret har gett kålen god smak i höst så den är väl värd att ta vara på.

Kinakål på bandet......

Kinakål på bandet……

Etiketter: ,

Ett svar till “Och skördandet fortsätter….“

  1. fina skriver:

    Hej Christer!

    Vilka fina “kineser” du har det riktigt vattnas i munnen , jag gillar kål i olika format o färg, men ju äldre man blir så tål magen inte kål lika bra som förr vilket är harm, kålen är dessutom hälsosam.
    Härifrån öst-nyland soliga höst hälsningar fast det nu blir “vintertid”, idag har vi haft soligt o varmt o massor med vitkindade gäss på åkern , dom flyttar sej från stubbåkern till tiltorna på det plöjda an efter som traktorn närmar sej, undrar när dom ska flytta, kanske vi ännu länge har varmt.