25 januari, 2016 av Charlotta

12 små frågor…

Ja, då hade vi varmare väder på gångs? Var det den vintern det?

Nä, jag bara inte tror så… Men, vem vet? Blir det bara rådd och klått resten av vintern, eller ska vi få några knäppar med -10 -> -20 ännu? Eller var vintern som varit “bara början”, och nu börjar småningom vintern, “på riktigt”?

Det är ju iallafall bara januari ännu och rejäl vinter brukar det kunna bli i februari, men.. eller.. hur ska det gå månne? Merkurius ställer sej dessutom väster med solen och vad får vi då? Bara plutt, regn och rådd, eller kommer snowzilla som härjade i USA hit? Tänk om det ställer sej ett högtryck på Island, då kan vi få vinter så vi är nöjda? Enligt röjknoppningen skulle det laga isar först i början av februari, den isen det har lagt, var det bara sådär på “bonus”?

“He måst va nan bliidå imillanåt å” och det är väl nu det, men, vad kommer det sen? Någon?

3 svar till “12 små frågor…“

 1. Peik skriver:

  Långtidsprognoserna tycks prata om en “varmare än genomsnittet” Februari men sedan en “kallare än genomsnittet” för Mars…men att tro på långtidsprognoser är nog ungefär som att singla slant.

  Själv skulle jag vara lycklig om ens prognoserna för nästa DYGN skulle stämma någorlunda, hittills den här vintern har träffsäkerheten varit katastrofalt dålig speciellt när det gäller nederbörden/snön. När man som jag jobbar med snöröjning professionellt är det tusan så irriterande med totalt missvisande prognoser…

 2. Christer skriver:

  Jag har nog lite på känn att den riktigt kalla vintern har varit och farit för säsongen även om meteorologerna nu verkar dra ner lite på den utlovade värmen. Några kalla nätter för några dagar kan vi få men nån längre kallperiod tror jag inte på.
  Här på mina breddgrader kan det till och med komma närmare 20cm snö den närmaste veckan om det hålls på minussidan. Lite mera snö som skydd för övervintrande grödor skulle inte skada men snöfallet borde avslutas med tö så att träna hålls snöfria, det är så mycket trevligare att jobba i skogen då.
  Vi har ju varit lite bortskämda med tidiga vårar och varmt väder i april och nu har vi lite mera tjäle än vanligt så det blir att hoppas på värme i april i år också. Hur det blir med den saken är det ännu för tidigt att förutspå…….man får ta det som det kommer.

 3. Johnny skriver:

  Jag tror lite samma sak. Ibland kan det ju faktist bli lite kallare en längre tid i slutet av mars också. Med tanke på tjälen så kan det vara bra att vi får lite mera snö, så smältvattnet kan hjälpa att tina upp tjälen. Det kan vara hälsosamt med en normal eller en sen vår. Folk börjar annars tro att det är normalt att så i slutet på april i Österbotten.