9 november, 2016 av Charlotta

Frusna äppel

Medan snön faller, och Donald Trump håller sitt segertal i amerikanska presidentvalet, kommer fåren tassandes genom snön och går till äppelträdet nedanför köksfönstret och söker äpplen i snön. De har ganska mycket snö i ullen och det ser ut som att de inte varit mycket inne fast de har möjligheten. De kan gå in, och de har mat där, men de vill ut och röra på sej. Äpplena de gräver fram är kanske frusna, och huj att äta frusna äpplen, men, de får göra som de vill, och de tycker tydligen att det är mums.

IMG_20161109_085159[1]

Sådär mycket vet man. Själv tror man att de helst skulle vilja ligga inne på en varm djupströbädd och gå enkelt och behändigt till foderbordet där det serveras mat två gånger om dagen, ibland så mycket så ingen orkar äta upp allt tills det kommer påfyllning, och sen inte göra annat än ligga och idissla… Men. Nej. Ut i snön tassar de. Går och söker upp lite frusna äpplen, och så går de en sväng över min gräsmatta och bökar fram lite torrt och fruset gräs. Sen går de nog tillbaka till fårhuset småningom, och inte är det alla dagar de gör sånahär små utflykter ner till äppelträdet, men att de gör det för att de vill, det visar ju på att de åtminstone inte lider av det. Bäst är om djuren får göra som de vill. Jag kan inte ge alla mina får den möjligheten, alla dagar. Jag har ett rullande system och schema så alla djuren får komma ut och springa fritt några dagar i veckan. Och de utnyttjar möjligheten.

Fåren ser inte ut att bry sej så mycket om amerikanska presidentvalet. Resten av världen är dock lite uppsomkull, och åsikter, påståenden, konstateranden och analyser virvlar runt vildare än snön. Snön som faller, landar ju iallafall nångång, men alla profetsior om amerikanska presidentvalet kan det ta länge, innan de landar…

4 svar till “Frusna äppel“

 1. Karita skriver:

  Dina får har det SÅÅÅ bra !

 2. Christer skriver:

  Inte illa att ha skidföre på tomten, bådar gott för vinterns begivenheter 🙂
  Här finns bara lite rimfrost men snökanon är igång vid sportstugan så kanske jag också får inleda träningen så småningom……

 3. Skogsarn skriver:

  Och i Östnyland har vi 30 cm och mera kommer det! Och marken är mjuk under så skogen får vara. Och det smälter väl bort än.

 4. Micke skriver:

  Läget med trivselvintern fortsätter i Pedesi! 1 cm snö så det är vitt och 5-10 -grader. Vore det inte för den
  pinande och kalla vinden skulle det vara idealiskt. Fryser nog ner i skogen nu så det börjar småningom hålla att köra ut virke. Mitten av nästa vecka lär bli som när Nedervetilbon var till Canaria och bysborna frågade
  hur resan var? “Noo va tii på plus” var svaret. Vilket fint julkort med fåren under äppelträdet!!