24 april, 2017 av

Fotomodell?

Att vara bonde är att vara tusenkonstnär, det har nog den som följt bondbloggen antagligen noterat. Men att bonden också hamnar att vara fotomodell och hängs upp för att “pryda” Vasa konsthalls utställningslokaliteter hade kanske ingen räknat med. Åtminstone hade jag inte då när Kasper Dalkarl kontaktade mig för att höra om jag kunde tänka mig att ställa upp på några bilder om bönder i arbete för hans slutarbete räknat med det. Men nu hänger jag där i stan tillsammans med några andra bönder. Och egentligen är det inte så illa alls  för Kaspers och hans studiekamraters alster är riktigt högklassiga. Den som vill se med egna ögon har ännu denna vecka på sig för vi finns där i stadshusets bottenvåning till månadens slut.

Bonden på vernissage.

Kaspers slutarbete finns också i bokform, men jag känner inte till tillgängligheten, ifall nu någon vill se ytterligare bilder på bönder i arbete kompletterade med lite text från gårdarna som besökts. Ett i mitt tycke välgjort arbete, visst jag är lite partisk, men jag skäms inte alls över att ha deltagit trots att tröttheten efter en lång säsong nog syns i bilderna från i höstas. Men det är så det är. Som sagt, allt möjligt får man vara med om 🙂

Bonden på mittuppslaget.

Det är ju sen inte bara bönder som presenteras 🙂

Etiketter: ,

4 svar till “Fotomodell?“

 1. per fd skriver:

  Bra att någon stressad bonde tog sig tid som modell när en ung människa gör sitt examensarbete.

  En bild säger mer en tusen ord. Har själv tolkat bilden som konsument, fotograf, trädgårdsmästare och som bekant.

  Det är bara Fritz Jakobsson kvar nu så det blir en “silviatavla” Då stiger andrahandsvärdet. Det är bara det att det gäller att sitta still någon vecka.

 2. Christer skriver:

  Joo bilderna blev bra trots sena hösten och kryssandet mellan kålhuvudena med kameror och blixtskärmar 🙂 Fotolinjens studeranden har talanger, så faktiskt värt ett besök till konsthallen med många fina bilder med olika teman.

 3. Nisse skriver:

  Snyggt ! Bondelivet kan bjuda på en del överraskningar men man måste ibland ta sej tid för annars blir det aldrig några bilder av bönder i arbete. Om nu nån ids komma och fotografera så får man väl ställa upp fastän det kan vara bråttom. Man blir inte linslus för det …

 4. Christer skriver:

  …precis, brukar ställa upp när ungdomen vill förverkliga sina projekt. Men det här blev nog bättre och mer avancerat än vad jag förväntade mig 🙂