28 april, 2017 av

Miljötentamen.

Om man skulle försöka se om man klarar den där tenten nu då? Inte många dagar kvar och bäst vad det är så kapsejsar datorn och då blir det väl inget vårbruk i år. Får väl konsultera Nisse om jag hudar i testet.

Vill bara med detta påminna dem som har den ogjord att det börjar bli dags. Sist jag besökte sidan hade närmare 90% klarat provet så vi senfärdiga är inte så många ändå.

Wish me luck!

Etiketter: ,

6 svar till “Miljötentamen.“

 1. Nisse skriver:

  Som jag skrev så är det mycket av byråkratiska regler som efterfrågas. Men man kan ladda ned reglerna på förhand och studera dem i lugn och ro medan man fyller i svaren – det tycks inte finnas någon tidsgräns.

  Jag hade litet problem med att hitta rätt avsnitt i miljöreglerna och vissa saker är utspridda på flera ställen. Inte riktigt bra uppläggning.

  Men lycka till !

 2. Christer skriver:

  Yes! 17 rätt 🙂
  Jag klarade tenten utan att läsa kursmaterialet vilket tentamen tydligen gick ut på att man ska göra då frågorna nog mest var ställda för att kontrollera om man kände igen formuleringarna. Att det sen ingick frågor om lantraser och dylikt vilket inte berör en grönsaksodlare är ju ungefär som att fråga om viktbegränsningar för långtradare när man skriver upp för mopedkörkort.
  Sista frågan kunde jag omöjligt svara rätt på i och med att Korsholm inte var valbart som hemkommun så det fick bli det första alternativet dvs Akaa i stället. Vi har ju inte gått ihop med Vasa än!

 3. Annika skriver:

  Grattis!
  Dock brädade jag dig med några hästlängder, då jag printade ut resultatet 27 rätt av 25 möjliga. Jag hade testat några gånger, ibland med bättre resultat och ibland underkänt. Jag kollade med landsbygdskansliet, och de bekräftade att systemet säger att jag har utfört tentamen med godkänt resultat. Likaväl förundras jag över att man kan ha fler rätt än det fanns frågor…

 4. Nisse skriver:

  Outgrundliga äro byråkratins irrvägar !

 5. Christer skriver:

  Hej Annika!
  Säkert lite bonuspoäng för väl utförd test, det hände sig ju ibland att man fick 10+ i nåt prov i skolan också 🙂

 6. hej skriver:

  Hej Christer

  Hälsningar från ett snöigt Borgå, här är nu full vinter “tiltorna” syns inte mera så mycket har det kommit på knappa 2 timmar. Ja du har gjort din plikt o klarade dej, så ska det vara. Då min “bonde” skulle göra testen nångång i januari, så efter tre gånger på svenska och alltid för få rätt gav han opp, följande dag testade han på finska och klarade sej direkt, för honom är finskan mer “äkta” då han har gått i finsk skola,, svenskan “härstammar” från mej, han tänker oxå på finska o räknar osv… Denna tent tror jag är lite likadan som hygienpasset, enkla frågor görs “obegripliga” för oss vanliga individer. Tycker dessutom att alla möjliga tester o skolning hit o dit har blivit en modefluga för bönderna, mindre viktigt att odla livsmedel..
  En GLAD VALBORG till dej och alla som läser o bloggar , från oss båda.