20 mars, 2018 av Nisse

Bondbloggens miniträff i snöyra

Bondbloggs-Christer var i Lindkoski (grannby till Hindersby) idag med SLC:s trädgårdsutskott för att bekanta sej med Robbes “lilla” trädgård. Jag har installerat fibernät där och åkte dit för att fixa en grej. Jag blev litet försenad då jag hade svårt att komma ut ur skogen med traktorn men då jag ringde Christer så hade deras bil stannat i snöyran som gått över i rena ovädret. Vi hann prata en liten stund så det var en verklig miniträff men funderade på att vi borde ha en ordentlig träff på sommaren då det hoppeligen inte är lika dant illväder …

Christer hade frågat mej i går om han borde ta med ludiskoffon men i går var det fint väder så jag skrev att våren började komma till våra trakter. Och ännu i morse såg jag solen – sedan slog vädret om och det blev ett eländigt snöoväder. Stackars Christer som hade bytt ludiskuffon till Bondbloggens skärmmössa …

Det var i alla fall kul att prata en stund med Christer även om vi inte han med så mycket. Visst läser vi vad de andra skriver i bloggen men det är i alla fall en annan sak att träffas och prata. Det blir inte så mycket monolog då vilket lätt är fallet då man skriver bloggen. Men bättre väder skall vi beställa till den riktiga träffen.

 

Etiketter: ,

8 svar till “Bondbloggens miniträff i snöyra“

 1. Christer skriver:

  Jo tack det var trevligt att råkas om än kort och i ett ogästvänligt väder. Det trevliga bemötandet och hjälpen i nöden uppvägde bilbesvären med råge. Men ett riktigt busväder var det på den Lappträska slätten. Vi tog oss så småningom med hjälp av olika sorters färdmedel tillbaks till storstan. Hoppas föraren får bilen fixad så att han kan ta sig hem imorgon. Kanske får jag anledning till att skriva lite om den imponerande anläggningen som växer till sig där i kanten av skogsbygden. Väldigt intressant besök.

 2. per skriver:

  Att nu Christer ser på odlingar eller Nisse sysslar med bredband är för mången redan känt ! Men som ansvarig för körningar, bilar och säkerhet så uppstår det frågor. Varför stanna bilen ? Brist på service och underhåll ? Soppatorsk ? Elfel ? Inte var det väl bara en diesel ?

 3. Nisse skriver:

  Det var ett förskräckligt snöväder med drivor. Men jag har inte hört exakt vad som var felet. Det var troligen en alldeles för ny bil :-). De gamla går fastän man kör genom flödvatten …

 4. Christer skriver:

  Det visade sig att nån form av ventil på avgascirkulationsåterföringen fastnat så det lär ha räckt med ett välriktat hammarslag för att få igång bilen igen. Men det är svårt att hitta såna fel ute på slätten i Lindkosk utan motorfelsdiagnoseringsapparat. Kan tillägga att det inte var min bil så det är svårt att veta exakt vad felet var.

 5. Nisse skriver:

  En välriktad spark får igång de flesta maskiner, he-he 🙂

 6. Micke skriver:

  Den Lappträska slätten är inget att leka med i snöstorm. Var för ett antal år sedan på ett affärsbesök till
  en större grisfarm i Lappträsk. Vi skulle efter byvägen över åkrarna som var totalt återdrivad med en Peugeuot och en fransman som förare och en ryska som “kartläsarfe”. Jag tror aldrig jag varit så skr äckslagen i trafiken förr i hela mitt liv!! I och för sig hade nog föraren rätt taktik i att drivorna skulle tas med fart, men skräckmomentet bestod i att halka var ngt okänt fenomen för honom! Räddningen var nog att Peugeoten var hyrd i Finland och hade rejäla vinterdäck. Jag tror att orsaken till att det kan komma så fruktansvärt med snö just där är att det är så nära till finska viken och mera öppet vatten än i kvarken.
  Samma fenomen var det när man gjorde lumpen i Draka som ju också är nära vatten.

 7. Nisse skriver:

  Jag tippar att ni körde över “Pokar raakån” som är ökänd. Det är en slätt som nästan kan tävla med Österbotten och som börja just där vi bor i Hindersby och sedan blir allt bredare och bredare mot nordväst. Riksväg 6 mot Kouvola går tvärsöver den. Vinden får god fart på vintern och på sommaren när det regnar så rinner vattnet inte bort och man kan se nedsjunkna traktorer och tröskor bredvid vägen …

 8. Micke skriver:

  Alldeles rätt, det var till Pokkar vi var. Riksvägen var väl någorlunda i farbart skick men ack och ve byvägen över åkrarna!