30 mars, 2018 av

Glad Påsk

I år kan man inte annat än vara glad under påsken, för vädret och solen lyser från sin bästa sida. Många har förbarmat sig över att vintern aldrig verkar ta slut men jag tycker det är riktigt bra så här, jag längtar inte efter långa slaskperioder i alla fall. Speciellt lång vinter tycker jag inte att vi har haft heller, den kom ju ganska sent. För 4 veckor sen befarade jag att vintern var över men den kom igen, bra så.

Fint i skogen idag men det börjar bli lite i varmare laget och inte vågar man flika av sig för mycket heller, det är nog bättre att svettas lite än att dra på sig nån vårförkylning för dom brukar vara svåra att bli av med. Noterar att de flesta av mina fb-vänner som deltog i Bondebåtskryssningen tycks ha ådragit sig nån form av influensa, själv behöll jag långkalsongerna på och undvek allt för mycket frotterande i baren och på dansgolvet så hittills har jag klarat mig, peppar….peppar.

När nu föret ser ut att hålla i sig ännu en tid så hugger jag upp ytterligare ett stickspår för att gallra vidare, det behövs som synes.

Dagens solvärme fick isen på vägarna att smälta lite och någon enstaka grusfläck uppenbarade sig men det ser i alla fall ut att hålla sig på minussidan nattetid en tid framöver. Man vill ju inte smutsa ner flisveden med grus under transporten hem då det gör illa åt flisentrepenörens bett så jag brukar försöka få hem den körd innan snön smälter på vägarna.  Jag borde egentligen ta itu med granstocksavverkningen nu men då föret på mossen ser ut att hålla i sig så beslöt jag idag att hugga upp ytterligare en stickväg där så att jag kommer åt att gallra vidare. Jag brukar annars inte vara så förtjust i dessa högtider då de bara råddar bort rutinerna men nu får jag i alla fall jobba ifred i skogen några dagar.

Så GLAD PÅSK på Er alla!

Påskhäxan vid postlådan verkar redo för Blåkulla 🙂

 

Etiketter: , , ,

9 svar till “Glad Påsk“

 1. Nisse skriver:

  Vi hugger också för brinnkära livet. I går måste jag reparera traktorn för i förrgår kväll så fastnade jag med bommen på en isig vall. Vädret är fantastiskt fint och då vi har så litet snö så gär det utmärkt att arbeta i skogen. Men i solen har jag haft +27 grader i traktorn och började nästan få värmeslag, På morgnarna är det -16 så skogsvägarna håller bra. Det är bara ett par kalla nätter kvar och sedan blir det plusgrader dygnet runt så nu är det bråttom …

 2. Stefan skriver:

  Jag avslutade huggandet för någon vecka sedan, jag lessnade när det kom så mycket snö att det blev tungt att ta sig fram både till fots och med traktorn. Bara det smälter undan lite ska jag ännu röja lite runt en åker och hämta några träd som snön har knäckt.

 3. Christer skriver:

  På mossen är det gott om snö eller runt en halvmeter, i den djupa granskogen betydligt mindre. Blev ingen avverkning för mig idag utan en tv-intervju istället. Vi får se imorgon om det blev ett aprilskämt eller vad av det hela. Svårt med den här finskan speciellt med kamera och mikrofon i fejset 🙂

 4. Väglaget är dåligt! skriver:

  Snöovädret ser ut att missa Österbotten, det var tur det.
  Vi behöver int na meir snöö nu. 😉

 5. Nisse skriver:

  Det kan jag hålla med om men här i Hindersby snöar det i jämn takt hela dagen. Litet harm för det var perfekt skogsväder med mycket litet snö i går. Jag tror det blir servicedag i dag – underhållet har blivit ganska eftersatt då vi haft bråttom att hugga och köra ut hela veckan.

 6. Christer skriver:

  Mulet för första dagen på väldigt länge. -1°C och hoppas vi slipper snön den här gången………….

 7. Sten skriver:

  Det lyckades ju riktigt bra dr i TV:n!

 8. Christer skriver:

  Min andra intervju på det andra inhemska, förra gången var det nog lite lättare då det var frågan om väder och odlingsfrågor. Ovant diskutera anställningsfrågor då begreppen är främmande. Men de värsta grodorna hade han i alla fall lyckats klippa bort 🙂

 9. Micke skriver:

  Varit och träffat dottern i Uppsala över påsken. Ingen snö där, men en brutal insikt om vårt läge när vi landade i Kronoby med ett brak. Ganska hård nordlig vind och ca 2 meter över marken fäller flygkapten upp de små klaffarna som bryter lyftkraften. Ungefär som i Jönssonligan blev det en “jävla smäll” så en del handbagageluckor flög upp men vi kom iaf helskinnade ner! Otroligt vilken skillnad vår/höst mellan Uppsala och Ö-botten i klimat! Menar avståndet är ju inte mer än ca 500 km.