Bondbloggsträff – halv verklighet

Vi hade i går en bondbloggsträff. Till hälften var den verklig men andra hälften var den skenbar (virtuell). Christer och jag satt i Överby men Kalle och Lotta talade vi med över nätet.

I princip har det varit möjligt redan tidigare men i praktiken har det hickat och hackat så att det varit omöjligt att prata. Men nu har tekniken kommit så långt att vi faktiskt kunde koncentrera oss på diskussionen. Ingen fantastisk kvalitet precis och Christers mobiltelefon blev ganska het. Men det gick och det är ju bra för annars måste folk köra 700 km för att komma till ett möte.

 

Författare: Nisse

Jag är bonde i n:te led på Bosas rusthåll i Hindersby som troligen är kring 1000 år gammalt - ingen vet så jag kan lika gärna påstå det. Nån vanlig bonde är jag inte för jag gick i skola och blev elektronikingenjör och forskare i teoretisk datateknik vid Tekniska högskolan - senare docent och professor. Men det var mest hobby och extraknäck för jag har bara missat en vårsådd och det var då jag var i Dragsvik. Sedan 2004 är jag heltidsbonde till 150 %. Allt är heimlaga och jag har bara skrotmaskiner som jag reparerar och bygger om själv. Med dagens priser är det inte möjligt att köpa nya. Dessutom bygger jag optiska fibernät på landsbygden. Det är inte alls mera så mycket arbete med sådd och skörd men desto mer med att bygga hus, reparera maskiner och ställa i ordning. Till det går numera 95% av all tid! Så jag bygger (sedan jag fick min första hammare och 10 kg spik till julklapp som femåring) och skruvar med maskiner, gräver i jorden och hugger i skogen på vintern. Och så måste fliseldningen skötas förstås. Mest hänger jag på nätet och diskuterar över hela världen.

2 reaktioner till “Bondbloggsträff – halv verklighet”

  1. Om man haft bonbloggsträff bör man snarast möjligt meddela läsarna om vad som sades! Med minsta möjliga censur ! Hur ser framtiden ut ? Har ni hopplöst leijdon av oss okunniga tyckare med starka åsikter ?

  2. Det blir knappast större förändringar inom en nära framtid. Vi beslöt fortsätta ungefär som förut med inlägg från bondens vardag. Politik (inklusive lantbrukspolitik) får andra forum sköta om. Troligen bildar vi en oberoende ideell förening som kan fungera som juridisk person så vi kan ta över innehåll och koncept. Vi är väldigt tacksamma att Rundradion startade upp Bondbloggen och körde igång den så bra att den fungerat nästan av sej själv i många år (speciellt tack till Unni !). Flera bondbloggare har haft det hårt den senaste tiden – inte minst beroende på det besvärliga sommarvädret. Vi skriver då vi har tid och det är inte alltid. Bondeyrket kräver ibland arbete dag och natt och det är ibland som ett inlägg blir på hälft för att man somnar över tangentbordet. Glöm det där med arbetstid och veckoslut och semestrar … Å andra sidan har vi haft rätt så roligt många gånger och bäst är det att skriva då det känns positivt. Vi kan inte ta det som ett tvång för då blir det inte bra. Så det blir litet ojämnt vilket vi hoppas läsarna kan förstå. Framtiden vet vi inte så mycket om. Vi hoppas kunna utveckla Bondbloggen – om vi hinner.

Kommentarer är stängda.