26 november, 2018 av Nisse

Bondbloggsträff – halv verklighet

Vi hade i går en bondbloggsträff. Till hälften var den verklig men andra hälften var den skenbar (virtuell). Christer och jag satt i Överby men Kalle och Lotta talade vi med över nätet.

I princip har det varit möjligt redan tidigare men i praktiken har det hickat och hackat så att det varit omöjligt att prata. Men nu har tekniken kommit så långt att vi faktiskt kunde koncentrera oss på diskussionen. Ingen fantastisk kvalitet precis och Christers mobiltelefon blev ganska het. Men det gick och det är ju bra för annars måste folk köra 700 km för att komma till ett möte.

 

2 svar till “Bondbloggsträff – halv verklighet“

  1. per skriver:

    Om man haft bonbloggsträff bör man snarast möjligt meddela läsarna om vad som sades! Med minsta möjliga censur ! Hur ser framtiden ut ? Har ni hopplöst leijdon av oss okunniga tyckare med starka åsikter ?

  2. Nisse skriver:

    Det blir knappast större förändringar inom en nära framtid. Vi beslöt fortsätta ungefär som förut med inlägg från bondens vardag. Politik (inklusive lantbrukspolitik) får andra forum sköta om. Troligen bildar vi en oberoende ideell förening som kan fungera som juridisk person så vi kan ta över innehåll och koncept. Vi är väldigt tacksamma att Rundradion startade upp Bondbloggen och körde igång den så bra att den fungerat nästan av sej själv i många år (speciellt tack till Unni !). Flera bondbloggare har haft det hårt den senaste tiden – inte minst beroende på det besvärliga sommarvädret. Vi skriver då vi har tid och det är inte alltid. Bondeyrket kräver ibland arbete dag och natt och det är ibland som ett inlägg blir på hälft för att man somnar över tangentbordet. Glöm det där med arbetstid och veckoslut och semestrar … Å andra sidan har vi haft rätt så roligt många gånger och bäst är det att skriva då det känns positivt. Vi kan inte ta det som ett tvång för då blir det inte bra. Så det blir litet ojämnt vilket vi hoppas läsarna kan förstå. Framtiden vet vi inte så mycket om. Vi hoppas kunna utveckla Bondbloggen – om vi hinner.