Bondbloggens vänner rf.

Nu är föreningen Bondbloggens vänner rf. registrerad och skall ta över Bondbloggen då vi skrivit under ett avtal med Rundradion. Föreningen är grundad av och består bara av bondbloggarna dvs. Lotta, Sonja, Kalle, Christer och Nisse. Det är en minimal förening och styrelsen består av hela föreningen. Inga pengar och verksamheten består enbart av att skriva inlägg här i Bondbloggen (och så kanske vi har en och annan sommarträff …).

Eftersom vi är ganska utspridda så är våra möten videomöten och vi hade det första mötet nyss. Vi valde Nisse till ordförande, Lotta till sekreterare och Christer till kassör. Det blir knappast betungande uppgifter – åtminstone jämfört med att skriva inlägg på bloggen vilket ibland kan ta en hel del tid om man sätter in foton och videor.

Första videomötet för styrelsen

Det gick ganska bra att hålla möte på det här sättet – efter det att jag köpt ny mobiltelefon för den gamla var föråldrad.

Vi beslöt bara att i princip godkänna det avtalsförslag som Rundradion (jag vägrar att kalla den YLE för jag gillar inte alla namnförändringar hit och dit) gjort upp.

Senare skall vi fundera på förändringar i Bondbloggen. Det finns en del förslag men de måste ännu testas. Ett stort problem med en blogg nuförtiden är allt skräp och alla skurkar som det kryllar av på nätet och man måste skydda sej.

Tills vidare fortsätter Bondbloggen som förut och läsarna märker knappast någon förändring. Men hoppeligen förbättringar så småningom. Vi tackar Rundradion för att den startade Bondbloggen och speciellt Unni och Ingela som entusiastiskt drog igång oss så bra att vi ännu fungerar nio år senare ! Mårten kan gärna få en ros också för det tekniska stödet.

En liten nostalgibild från den 2 juni 2010 då Bondbloggen fick Radions webbpris.

Från vänster Mårten Unni, Mats, Ingela (på huk), Kalle, Nisse och Sonja.

Författare: Nisse

Jag är bonde i n:te led på Bosas rusthåll i Hindersby som troligen är kring 1000 år gammalt - ingen vet så jag kan lika gärna påstå det. Nån vanlig bonde är jag inte för jag gick i skola och blev elektronikingenjör och forskare i teoretisk datateknik vid Tekniska högskolan - senare docent och professor. Men det var mest hobby och extraknäck för jag har bara missat en vårsådd och det var då jag var i Dragsvik. Sedan 2004 är jag heltidsbonde till 150 %. Allt är heimlaga och jag har bara skrotmaskiner som jag reparerar och bygger om själv. Med dagens priser är det inte möjligt att köpa nya. Dessutom bygger jag optiska fibernät på landsbygden. Det är inte alls mera så mycket arbete med sådd och skörd men desto mer med att bygga hus, reparera maskiner och ställa i ordning. Till det går numera 95% av all tid! Så jag bygger (sedan jag fick min första hammare och 10 kg spik till julklapp som femåring) och skruvar med maskiner, gräver i jorden och hugger i skogen på vintern. Och så måste fliseldningen skötas förstås. Mest hänger jag på nätet och diskuterar över hela världen.

6 reaktioner till “Bondbloggens vänner rf.”

  1. Visst. Vi har diskuterat saken men det är inte så lätt att få någon att skriva för det tar faktiskt tid. Men allt i sinom tid. Nu måste vi först få det nya systemet att fungera och det betyder inte minst att jag måste ta över administrationen av det tekniska. Jag har flera egna WordPressbloggar men sedan gäller det att komma överens med näthotellet och lyckas inte det så måste allt flyttas till egna maskiner och det är jobbigt. Det syns ju inte utåt alls men jag tänker inte börja med nånting nytt förrän det har stabiliserats. Det är ganska mycket arbete att köra in nya saker och jag har faktiskt ett jord- och skogsbruk att sköta också. Vi får ingen hjälp utifrån mera.

  2. Blir intressant att följa med och man hoppas att det blir mer fart på bondbloggen. Jag kan förstå att det tar tid att skriva. Dessutom så blir det väl lätt så att när det finns mest material att göra inlägg om så är arbetsbördan som störst. Men vi Läsare har inget emot att inläggen kommer senare än när arbetet eller grejen var aktuell hos er Bloggare. Att ni gör ett inlägg på vintern om något som skedde på sommaren tror jag bara kan vara uppmuntrande för oss Läsare. Tror många Läsare har mer tid att följa med på vintern än sommaren. Jag håller med om att flera Bloggare är snarare en Fördel än nackdel men jag förstår problematiken att hitta folk som har tid. Jag är själv med i en del Föreningar och annat frivilligt arbete och visst tar det tid. Å andra sidan så ger det mycket också.

  3. Jo, det är just så att då det finns mest att skriva om så hinner man inte. Men att skriva senare är dödfött – då har man redan glömt bort en massa. Utom ifråga om översikter förstås men det ger en helt annan karaktär åt inlägget.

Kommentarer är stängda.