Det blev glad jul i alla fall

Det såg illa ut efter det att turbons oljeslang sprack men efter ett tips från en Bondbloggsläsare åkte jag till Borgå och fick faktiskt en ny oljeslang så nu hålls oljan åter i motorn på Belarusen.

Många tack och återigen Glad Jul !

Författare: Nisse

Jag är bonde i n:te led på Bosas rusthåll i Hindersby som troligen är kring 1000 år gammalt - ingen vet så jag kan lika gärna påstå det. Nån vanlig bonde är jag inte för jag gick i skola och blev elektronikingenjör och forskare i teoretisk datateknik vid Tekniska högskolan - senare docent och professor. Men det var mest hobby och extraknäck för jag har bara missat en vårsådd och det var då jag var i Dragsvik. Sedan 2004 är jag heltidsbonde till 150 %. Allt är heimlaga och jag har bara skrotmaskiner som jag reparerar och bygger om själv. Med dagens priser är det inte möjligt att köpa nya. Dessutom bygger jag optiska fibernät på landsbygden. Det är inte alls mera så mycket arbete med sådd och skörd men desto mer med att bygga hus, reparera maskiner och ställa i ordning. Till det går numera 95% av all tid! Så jag bygger (sedan jag fick min första hammare och 10 kg spik till julklapp som femåring) och skruvar med maskiner, gräver i jorden och hugger i skogen på vintern. Och så måste fliseldningen skötas förstås. Mest hänger jag på nätet och diskuterar över hela världen.

6 reaktioner till “Det blev glad jul i alla fall”

 1. Det är alltid lika intressant att följa med bondbloggarnas göranden. Hoppas att ni ger er tid att fortsätta även i nästa år.
  God Jul o Gott Nytt år.

 2. God jul till dej också.

  Vi fortsätter nog och nästa år blir det litet speciellt – mer säjer jag inte …

 3. Uppväxta med fötterna på jorden ger en bra start till vidare karriär:

  https://www.atl.nu/lantbruk/15-kandisar-som-borjade-karriaren-i-lantbruket/

  Årets julklapp är redan utläst:

  https://litteratur.sets.fi/bok/anders-wiklof-murarens-son/

  Lättläst och berättar hur det är att börja med två tomma händer. De flesta namn som nämndes kändes igen för den som kan sitt svenskfinland och lite sverige.

  För min del också god fortsättning på julen!

Kommentarer är stängda.