Nytt utseende igen ..

Vad tycks ?

Författare: Nisse

Jag är bonde i n:te led på Bosas rusthåll i Hindersby som troligen är kring 1000 år gammalt - ingen vet så jag kan lika gärna påstå det. Nån vanlig bonde är jag inte för jag gick i skola och blev elektronikingenjör och forskare i teoretisk datateknik vid Tekniska högskolan - senare docent och professor. Men det var mest hobby och extraknäck för jag har bara missat en vårsådd och det var då jag var i Dragsvik. Sedan 2004 är jag heltidsbonde till 150 %. Allt är heimlaga och jag har bara skrotmaskiner som jag reparerar och bygger om själv. Med dagens priser är det inte möjligt att köpa nya. Dessutom bygger jag optiska fibernät på landsbygden. Det är inte alls mera så mycket arbete med sådd och skörd men desto mer med att bygga hus, reparera maskiner och ställa i ordning. Till det går numera 95% av all tid! Så jag bygger (sedan jag fick min första hammare och 10 kg spik till julklapp som femåring) och skruvar med maskiner, gräver i jorden och hugger i skogen på vintern. Och så måste fliseldningen skötas förstås. Mest hänger jag på nätet och diskuterar över hela världen.

9 reaktioner till “Nytt utseende igen ..”

 1. Nu tycker jag det ser riktigt bra ut.
  Jag som mest surfar med “riktig dator” i stället för med telefonen brukar inte direkt vara förtjust i sidor med tomma marginaler, men i det här fallet går den layouten bra att motivera och det gör sidan luftig & lättläst.

 2. Det som saknas jämfört med gamla Bondbloggen är foton av bloggarna. Det har jag inte lyckats sätta in än. Men arbete pågår …

  Jag försöker hålla mej till WordPress standardteman så att de inte blir föråldrade så lätt.

 3. Jo, det är ett helt annat tema (utseendeprogram) som visas i telefonen. Det är en sak som jag också borde ta mej an. Men nu är det vårsådd som gäller …

 4. Ursäkta, men det här hör ju inte hit till “Nytt Utseende”. Jag hittade hit för att jag har sökt på reservdelar till Zetor 7045 och kom då till en tidigare sida där du nämnde att du beställde delar till Zetor från Estland. Skulle vara tacksam om jag kunde få den adressen då det är svårt att få tag på delar i Sverige. Var egentligen ute efter begagnade delar till lyften bak på traktorn, bärarmar mm men verkar inte finnas på några traktorskrotar i Sverige i alla fall.

 5. För all del. Det går bra så här också. Jag använder en av Balticums största (om inte den allra största ?) reservdelsfirmor Põllumehe kaubamaja:

  https://www.pmkaubamaja.ee/fi/

  Det börjar vara svårt att få tag i delar här så jag beställer allt därifrån. Men riktigt specialdelar får man bara från Tjeckien eller Slovakien där de tillverkas. Det finns flera firmor som också har kataloger på engelska. Till exempel MartinG:

  https://shop.marting.sk/en/zetor-ur-ii-iv-zts-2

  Eftersom det är inom EU så går det smidigt men man bör begära att momsen dras av (om man har momsnummer) enligt principen om EU-internt köp.

 6. Efter att nu publicerat ett par inlägg i ditt förnyade format måste jag tacka för att det nu är betydligt lättare att få fason på bilderna. Tack Nisse för att du som kan tar dig tid till uppdatering av bloggens funktioner!

 7. Tack Nisse för länkarna. Jag ska titta där om jag hittar det jag behöver. Synd bara att det ska vara så svårt att hitta nåt begagnat. Finns säkert skrotade traktorer där delarna finns.

 8. Det verkar som om ingen ids sälja delarna mera även om det finns en hel del. Fast då man får nya delar för nån euro i de här butikerna så lönar det sej väl inte.

Kommentarer är stängda.